Υποψήφιος για το Μεγάλο Βαλκανικό Βραβείο Ποίησης ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης


Για πρώτη φορά Έλληνας ποιητής στις δυο υποψηφιότητες του Μεγάλου Βαλκανικού Βραβείου Ποίησης (The Balkan Grand Prize for Poetry) από τη Διεθνή Ακαδημία Orient Occident στη Ρουμανία
Νέα διεθνής διάκριση για τον ποιητή Δημήτρη Π. Κρανιώτη, ιατρό ειδικό Παθολόγο από τη Λάρισα.

Η Διεθνής Ακαδημία Orient-Occident της Ρουμανίας τον ανακήρυξε ως ένα από τους δύο υποψήφιους για το Μεγάλο Βαλκανικό Βραβείο Ποίησης (The Balkan Grand Prize for Poetry) για το 2007 (συνυποψήφιά του η ποιήτρια Dorta Jagic από την Κροατία).

Να τονισθεί ότι για πρώτη φορά Έλληνας ποιητής είναι υποψήφιος για το βραβείο στα 11 χρόνια του θεσμού.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας έγινε στα πλαίσια του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης «Curtea de Arges Poetry Nights», που πραγματοποιήθηκε 18-24 Ιουλίου 2007 στις πόλεις Βουκουρέστι και Κουρτέα ντε Άργκες της Ρουμανίας, όπου ήταν προσκεκλημένος ο Λαρισαίος ποιητής για την επίσημη παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του "Θίνες" (Dunes) που κυκλοφόρησε πρόσφατα στη Ρουμανία.
Tο βιβλίο παρουσιάστηκε επίσημα στο Βουκουρέστι και στην πόλη Κουρτέα ντε Άργκες παρουσία επισήμων και ποιητών από διάφορες χώρες του κόσμου. Για το Δημήτρη Κρανιώτη και το έργο του μίλησε η Carolina Ilica, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας Orient-Occident. Ποιήματα του βιβλίου απήγγειλαν η ποιήτρια Carolina Ilica, η ηθοποιός Doina Ghitescu και ο ίδιος ο ποιητής.

Οι "Θίνες" (Dunes) είναι μια δίγλωσση έκδοση στα γαλλικά και στα ρουμάνικα, η οποία εκδόθηκε στο Βουκουρέστι από τη Διεθνή Ακαδημία Orient-Occident . Το βιβλίο περιέχει 40 επιλεγμένα ποιήματα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη από τις προηγούμενες 3 ποιητικές του συλλογές ("Ίχνη", "Πήλινα Πρόσωπα" και "Νοητή Γραμμή") μεταφρασμένα στα γαλλικά από τη Δήμητρα Μπαρδάνη και στα ρουμάνικα από τον Dumitru M. Ion, Πρόεδρο της Διεθνούς Ακαδημίας Orient-Occident του Βουκουρεστίου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Σχετικά links:

Δεν υπάρχουν σχόλια: