Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρόεδρος του 22ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ποιητών το 2011 στην Ελλάδα ο Δημήτρης Π. ΚρανιώτηςΓια πρώτη φορά στην Ελλάδα το Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών το 2011 με Πρόεδρο το Δημήτρη Π. Κρανιώτη αποφάσισε η Παγκόσμια Ένωση Τιμημένων Ποιητών (United Poets Laureate International), ενώ o Πρόεδρός της τον τίμησε με Μετάλλιο Τιμής στο 20ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών (WCP/UPLI) στις Η.Π.Α.

Παγκόσμια διάκριση στις Η.Π.Α. για τον ποιητή Δημήτρη Π. Κρανιώτη, ιατρό ειδικό Παθολόγο από τη Λάρισα.

Στα πλαίσια του 20ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ποιητών που πραγματοποιήθηκε 13-17 Ιουνίου 2007 στην πόλη Μοντγκόμερι, πρωτεύουσα της πολιτείας Αλαμπάμα των Η.Π.Α., με τη συμμετοχή σημαντικών ποιητών από διάφορες χώρες του κόσμου, ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης ανακηρύχθηκε Πρόεδρος του 22ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ποιητών.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών (World Congress of Poets) διοργανώνεται από το 1969 από την Παγκόσμια Ένωση Τιμημένων Ποιητών U.P.L.I. (United Poets Laureate International), η οποία είναι ένας από τους σημαντικότερους ποιητικούς οργανισμούς του κόσμου. Αποτέλεσμα της ανάδειξης του Λαρισαίου ποιητή ως νέου Προέδρου του Παγκόσμιου Συνεδρίου από το Διοικητικό Συμβούλιο της UPLI είναι η διοργάνωση του 22ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ποιητών το 2011 για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Κλείνοντας να τονισθεί ότι στα πλαίσια του 20ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ποιητών στην Αλαμπάμα των Η.Π.Α., o Δημήτρης Π. Κρανιώτης βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της UPLI κ. Benjamin R. Yuzon με το Μετάλλιο Τιμής For Excellence in Poetry για το ποιητικό βιβλίο του «Νοητή Γραμμή» και από την Πρόεδρο του Συνεδρίου κ. Mary Halliburton για το ποίημά του «Στον Νεκρό Ποιητή Της Αφάνειας».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Σχετικά links:
http://www.elliniko-fenomeno.gr/?p=2126
http://www.myworld.gr/browse/39507
http://www.topontiki.gr/pontikiforum/index.php?showtopic=822
http://www.ippos.org.gr/206/1970.aspx
http://www.tovima.gr/print_article.php?e=B&f=15106&m=S04&aa=2
http://www.kosmoslarissa.gr/userfiles/23062007/05.pdf
http://www.kosmoslarissa.gr/userfiles/09072007/05.pdf

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στο περιοδικό "Αναλυτικόν"

Το ανέκδοτο ποίημα "Γραβάτα Δημοσίας Αιδούς" του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη δημοσιεύθηκε στο λογοτεχνικό περιοδικό "Αναλυτικόν".
Το σχετικό link:http://analyticon.gr/dimiourgiki-grafi/dimitris-p-kraniotis-gravata-dimosias-edous/

Ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στο περιοδικό "Σοδειά"

Το ανέκδοτο ποίημα "Υψικάμινος" του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη δημοσιεύθηκε στο 15ο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού "Σοδειά(Τρίμηνη Περιοδική Συγκομιδή Γραμμάτων και Τεχνών). 


Διαβάστε το 15ο τεύχος (Μάρτιος-Μάιος 2013) του περιοδικού με το ποίημα "Υψικάμινος" του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στη σελίδα 29 στο link:  "Σοδειά"

Σχετικό link στην ιστοσελίδα του περιοδικού: Σοδειά

"Foglie vocali" [Φύλλα φωνήεντα] στην Ιταλία: το νέο βιβλίο του Δημήτρη Π. Κρανιώτη

Εκδόθηκε και κυκλοφόρησε στην Ιταλία η νέα ποιητική συλλογή του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη "Foglie vocali" (Φύλλα φωνήεντα) από τις εκδόσεις "PluriversumEdizioni" με ποιήματά του μεταφρασμένα στα ιταλικά.


Το βιβλίο επιμελήθηκε ο εκδότης Antonio Di Bartolomeo, τη μετάφραση των ποιημάτων από τα γαλλικά στα ιταλικά έκανε η Anna Capella και τον πρόλογο έγραψε ο Marino Monti.


Το βιβλίο του Δημήτρη Π. Κρανιώτη θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στις 15 Δεκεμβρίου 2017 σε εκδήλωση του εκδοτικού οίκου στην πόλη Ferrara (Φερράρα) της Ιταλίας. Πρόκειται για την 8η ποιητική συλλογή που εξέδωσε ο Λαρισαίος ποιητής και συνολικά το 9ο βιβλίο του σε Ελλάδα κι εξωτερικό (καθώς εξέδωσε και μια αγγλόφωνη ποιητική ανθολογία το 2011).Το νέο βιβλίο "Foglie vocali" tου Δημ. Π. Κρανιώτη στην επίσημη ιστοσελίδα των εκδόσεων "Pluriversum Edizioni": http://www.pluriversumedizioni.it/prodotto/foglie-vocali/