Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μετάλλιο της Διεθνούς Ακαδημίας Lutece του Παρισιού στο Δημήτρη Π. Κρανιώτη


Ανακοινώθηκε η βράβευσή του με το Επίχρυσο (Vermeil) Μετάλλιο Γραμμάτων για το τελευταίο του βιβλίο "Θίνες" (Dunes)


Νέα διεθνής διάκριση για τον ποιητή Δημήτρη Π. Κρανιώτη, Ιατρό Ειδικό Παθολόγο από τη Λάρισα.
Η Διεθνής Ακαδημία Lutece του Παρισιού ανακοίνωσε ότι στα πλαίσια των ετήσιων βραβείων της απονέμει το Επίχρυσο (Vermeil) Μετάλλιο στην κατηγορία των Γραμμάτων για το 2007 στο βιβλίο "Θίνες" (Dunes) του Έλληνα ποιητή. Η απονομή του μεταλλίου θα γίνει το 2008 στο Παρίσι.
Το βιβλίο "Θίνες" εκδόθηκε το 2007 στο Βουκουρέστι από τη Διεθνή Ακαδημία Orient Occident και κυκλοφόρησε στη Ρουμανία με ιδιαίτερα θετικές κριτικές. Περιέχει 40 επιλεγμένα ποιήματα από τις 3 προηγούμενες ποιητικές συλλογές του ποιητή, μεταφρασμένα στα Γαλλικά και στα Ρουμάνικα.
Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι η Διεθνής Ακαδημία Lutece του Παρισιού βράβευσε με μετάλλια και τα προηγούμενα βιβλία του Δημήτρη Π. Κρανιώτη (με αργυρό μετάλλιο το 2003 για το βιβλίο "Πήλινα πρόσωπα" και με επίχρυσα-vermeil μετάλλια το 2004 για το βιβλίο "Ίχνη" και το 2005 για το βιβλίο "Νοητή γραμμή").
Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από την απονομή του μεταλλίου για το βιβλίο "Πήλινα πρόσωπα" το Μάρτιο του 2004 στο Παρίσι.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στο περιοδικό "Αναλυτικόν"

Το ανέκδοτο ποίημα "Γραβάτα Δημοσίας Αιδούς" του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη δημοσιεύθηκε στο λογοτεχνικό περιοδικό "Αναλυτικόν".
Το σχετικό link:http://analyticon.gr/dimiourgiki-grafi/dimitris-p-kraniotis-gravata-dimosias-edous/

Ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στο περιοδικό "Σοδειά"

Το ανέκδοτο ποίημα "Υψικάμινος" του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη δημοσιεύθηκε στο 15ο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού "Σοδειά(Τρίμηνη Περιοδική Συγκομιδή Γραμμάτων και Τεχνών). 


Διαβάστε το 15ο τεύχος (Μάρτιος-Μάιος 2013) του περιοδικού με το ποίημα "Υψικάμινος" του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στη σελίδα 29 στο link:  "Σοδειά"

Σχετικό link στην ιστοσελίδα του περιοδικού: Σοδειά

"Foglie vocali" [Φύλλα φωνήεντα] στην Ιταλία: το νέο βιβλίο του Δημήτρη Π. Κρανιώτη

Εκδόθηκε και κυκλοφόρησε στην Ιταλία η νέα ποιητική συλλογή του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη "Foglie vocali" (Φύλλα φωνήεντα) από τις εκδόσεις "PluriversumEdizioni" με ποιήματά του μεταφρασμένα στα ιταλικά.


Το βιβλίο επιμελήθηκε ο εκδότης Antonio Di Bartolomeo, τη μετάφραση των ποιημάτων από τα γαλλικά στα ιταλικά έκανε η Anna Capella και τον πρόλογο έγραψε ο Marino Monti.


Το βιβλίο του Δημήτρη Π. Κρανιώτη θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στις 15 Δεκεμβρίου 2017 σε εκδήλωση του εκδοτικού οίκου στην πόλη Ferrara (Φερράρα) της Ιταλίας. Πρόκειται για την 8η ποιητική συλλογή που εξέδωσε ο Λαρισαίος ποιητής και συνολικά το 9ο βιβλίο του σε Ελλάδα κι εξωτερικό (καθώς εξέδωσε και μια αγγλόφωνη ποιητική ανθολογία το 2011).Το νέο βιβλίο "Foglie vocali" tου Δημ. Π. Κρανιώτη στην επίσημη ιστοσελίδα των εκδόσεων "Pluriversum Edizioni": http://www.pluriversumedizioni.it/prodotto/foglie-vocali/