Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στο ιστολόγιο "Τέρα Άμου" ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης


"ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - ΤΕΡΑ ΑΜΟΥ" (Ελλάδα)


Μετά από την τιμητική πρόσκληση του συγγραφέα Νίκου Διακογιάννη ο γιατρός και ποιητής Δημήτρης Π. Κρανιώτης από τη Λάρισα παρουσιάστηκε στις 23 Ιουλίου 2008 στο ιστολόγιο του Έλληνα συγγραφέα "Ελληνική Λογοτεχνία - Τέρα Άμου" στη σειρά "Καλοκαίρι, έτσι έμαθα να σου μιλώ" συμμετέχοντας με το ποίημά του "Καλοκαιριού θύμησες".

Να σημειωθεί ότι για την ίδια σειρά του ιστολογίου με θέμα το καλοκαίρι έγραψαν κι άλλοι γνωστοί λογοτέχνες όπως η Λένα Μαντά, ο Αλέξης Σταμάτης, η Μάρω Βαμβουνάκη, ο Δημήτρης Βαρβαρήγος, η Ελένη Γκίκα, η Βικτώρια Μακρή, η Ιουστίνη Φραγκούλη, η Κατερίνα Καριζώνη, η Λίτσα Καραμπίνη, ο Μιχάλης Κοκκινάρης, ο Ιωάννης Τσιουράκης, η Μαρία Τζιρίτα, ο Δημήτρης Καραβασίλης, η Σοφία Κουβανίδου, η Γιώτα Φώτου, κ.ά.
Η παρουσίαση του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στην "Τέρα Άμου": http://tera-amou.pblogs.gr/2008/06/kalokairi-etsi-ematha-na-soy-milw-17.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στο περιοδικό "Αναλυτικόν"

Το ανέκδοτο ποίημα "Γραβάτα Δημοσίας Αιδούς" του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη δημοσιεύθηκε στο λογοτεχνικό περιοδικό "Αναλυτικόν".
Το σχετικό link:http://analyticon.gr/dimiourgiki-grafi/dimitris-p-kraniotis-gravata-dimosias-edous/

Ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στο περιοδικό "Σοδειά"

Το ανέκδοτο ποίημα "Υψικάμινος" του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη δημοσιεύθηκε στο 15ο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού "Σοδειά(Τρίμηνη Περιοδική Συγκομιδή Γραμμάτων και Τεχνών). 


Διαβάστε το 15ο τεύχος (Μάρτιος-Μάιος 2013) του περιοδικού με το ποίημα "Υψικάμινος" του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στη σελίδα 29 στο link:  "Σοδειά"

Σχετικό link στην ιστοσελίδα του περιοδικού: Σοδειά

"Foglie vocali" [Φύλλα φωνήεντα] στην Ιταλία: το νέο βιβλίο του Δημήτρη Π. Κρανιώτη

Εκδόθηκε και κυκλοφόρησε στην Ιταλία η νέα ποιητική συλλογή του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη "Foglie vocali" (Φύλλα φωνήεντα) από τις εκδόσεις "PluriversumEdizioni" με ποιήματά του μεταφρασμένα στα ιταλικά.


Το βιβλίο επιμελήθηκε ο εκδότης Antonio Di Bartolomeo, τη μετάφραση των ποιημάτων από τα γαλλικά στα ιταλικά έκανε η Anna Capella και τον πρόλογο έγραψε ο Marino Monti.


Το βιβλίο του Δημήτρη Π. Κρανιώτη θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στις 15 Δεκεμβρίου 2017 σε εκδήλωση του εκδοτικού οίκου στην πόλη Ferrara (Φερράρα) της Ιταλίας. Πρόκειται για την 8η ποιητική συλλογή που εξέδωσε ο Λαρισαίος ποιητής και συνολικά το 9ο βιβλίο του σε Ελλάδα κι εξωτερικό (καθώς εξέδωσε και μια αγγλόφωνη ποιητική ανθολογία το 2011).Το νέο βιβλίο "Foglie vocali" tου Δημ. Π. Κρανιώτη στην επίσημη ιστοσελίδα των εκδόσεων "Pluriversum Edizioni": http://www.pluriversumedizioni.it/prodotto/foglie-vocali/