Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ακαδημαϊκός της Ακαδημίας Tiberina της Ρώμης ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης
Ανακηρύχθηκε Ακαδημαϊκός από την Παπική Τιβεριανή Ακαδημία (Pontificia Accademia Tiberina) της Ρώμης, μια από τις αρχαιότερες και σημαντικότερες ακαδημίες επιστημών, γραμμάτων και τεχνών του κόσμου, η οποία ιδρύθηκε το 1813.Σημαντική διεθνής διάκριση για τον ποιητή Δημήτρη Π. Κρανιώτη, ιατρό ειδικό Παθολόγο και αντιπρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

Το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009 στην επίσημη τελετή εγκαινίων του 197ου ακαδημαϊκού έτους, η Ακαδημία Tiberina της Ρώμης ανακήρυξε το Λαρισαίο ποιητή τακτικό μέλος της (ο μόνος νέος Ακαδημαϊκός που δεν ήταν Ιταλός), παρουσία επισήμων και προσωπικοτήτων της Ιταλίας στο «Palazzo Valentini» το επίσημο κτίριο της Επαρχίας της Ρώμης.

Την απονομή του πάπυρου και του μεταλλίου της Ακαδημίας στο Δημήτρη Κρανιώτη έκαναν ο Καθολικός Πατριάρχης Γρηγόριος ΙΙΙ, επίτιμος Πρόεδρος της Ακαδημίας Tiberina και ο Fernando Mariotti, Πρόεδρος της Ακαδημίας Tiberina.

Κλείνοντας να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο 2008 Ακαδημαϊκό τον ανακήρυξε και η Διεθνής Ακαδημία Micenei της Ιταλίας.
ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στο περιοδικό "Αναλυτικόν"

Το ανέκδοτο ποίημα "Γραβάτα Δημοσίας Αιδούς" του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη δημοσιεύθηκε στο λογοτεχνικό περιοδικό "Αναλυτικόν".
Το σχετικό link:http://analyticon.gr/dimiourgiki-grafi/dimitris-p-kraniotis-gravata-dimosias-edous/

Ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στο περιοδικό "Σοδειά"

Το ανέκδοτο ποίημα "Υψικάμινος" του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη δημοσιεύθηκε στο 15ο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού "Σοδειά(Τρίμηνη Περιοδική Συγκομιδή Γραμμάτων και Τεχνών). 


Διαβάστε το 15ο τεύχος (Μάρτιος-Μάιος 2013) του περιοδικού με το ποίημα "Υψικάμινος" του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στη σελίδα 29 στο link:  "Σοδειά"

Σχετικό link στην ιστοσελίδα του περιοδικού: Σοδειά

"Foglie vocali" [Φύλλα φωνήεντα] στην Ιταλία: το νέο βιβλίο του Δημήτρη Π. Κρανιώτη

Εκδόθηκε και κυκλοφόρησε στην Ιταλία η νέα ποιητική συλλογή του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη "Foglie vocali" (Φύλλα φωνήεντα) από τις εκδόσεις "PluriversumEdizioni" με ποιήματά του μεταφρασμένα στα ιταλικά.


Το βιβλίο επιμελήθηκε ο εκδότης Antonio Di Bartolomeo, τη μετάφραση των ποιημάτων από τα γαλλικά στα ιταλικά έκανε η Anna Capella και τον πρόλογο έγραψε ο Marino Monti.


Το βιβλίο του Δημήτρη Π. Κρανιώτη θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στις 15 Δεκεμβρίου 2017 σε εκδήλωση του εκδοτικού οίκου στην πόλη Ferrara (Φερράρα) της Ιταλίας. Πρόκειται για την 8η ποιητική συλλογή που εξέδωσε ο Λαρισαίος ποιητής και συνολικά το 9ο βιβλίο του σε Ελλάδα κι εξωτερικό (καθώς εξέδωσε και μια αγγλόφωνη ποιητική ανθολογία το 2011).Το νέο βιβλίο "Foglie vocali" tου Δημ. Π. Κρανιώτη στην επίσημη ιστοσελίδα των εκδόσεων "Pluriversum Edizioni": http://www.pluriversumedizioni.it/prodotto/foglie-vocali/