Ντοκιμαντέρ στην Τσεχία για τον Δημήτρη Π. Κρανιώτη

Ντοκιμαντέρ-πορτραίτο για τον Λαρισαίο ποιητή και γιατρό Δημήτρη Π. Κρανιώτη γυρίστηκε στην Τσεχία από το διάσημο Τσέχο σκηνοθέτη Martin Františák, στο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης "Valtice 2009", όπου ο Δημ. Π. Κρανιώτης εκπροσώπησε την Ελλάδα.
Στο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Days of Poetry and Wine - Valtice 2009» στην Τσεχία συμμετείχε εκπροσωπώντας την Ελλάδα ο Λαρισαίος ποιητής Δημήτρης Π. Κρανιώτης, ιατρός ειδικός Παθολόγος, ακαδημαϊκός και Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συνεδρίου Ποιητών (που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα το 2011).
Στο φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε 24-27 Σεπτεμβρίου 2009 στο κάστρο Valtice της Τσεχίας, προστατευόμενο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, συμμετείχαν 27 ποιητές εκπροσωπώντας τις 27 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων ο Δημήτρης Κρανιώτης, ο οποίος συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Ελλάδας μετά από επίσημη πρόσκληση των διοργανωτών.
Μια σημαντική διάκριση για τον Δημήτρη Κρανιώτη, για τον οποίο στα πλαίσια του φεστιβάλ γυρίστηκε ταινία-ντοκιμαντέρ, από το διάσημο Τσέχο σκηνοθέτη Martin Františák. Το ντοκιμαντέρ-πορτραίτο του Λαρισαίου ποιητή θα προβληθεί στην Τσεχία, καθώς και σε άλλες χώρες.
Επίσης ο Δημ. Π. Κρανιώτης απήγγειλε ποιήματά του, τα οποία παρουσιάστηκαν και μεταφρασμένα στα τσέχικα.

Σχετικά Links:

Δεν υπάρχουν σχόλια: