Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ντοκιμαντέρ στην Τσεχία για τον Δημήτρη Π. Κρανιώτη

Ντοκιμαντέρ-πορτραίτο για τον Λαρισαίο ποιητή και γιατρό Δημήτρη Π. Κρανιώτη γυρίστηκε στην Τσεχία από το διάσημο Τσέχο σκηνοθέτη Martin Františák, στο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης "Valtice 2009", όπου ο Δημ. Π. Κρανιώτης εκπροσώπησε την Ελλάδα.
Στο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Days of Poetry and Wine - Valtice 2009» στην Τσεχία συμμετείχε εκπροσωπώντας την Ελλάδα ο Λαρισαίος ποιητής Δημήτρης Π. Κρανιώτης, ιατρός ειδικός Παθολόγος, ακαδημαϊκός και Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συνεδρίου Ποιητών (που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα το 2011).
Στο φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε 24-27 Σεπτεμβρίου 2009 στο κάστρο Valtice της Τσεχίας, προστατευόμενο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, συμμετείχαν 27 ποιητές εκπροσωπώντας τις 27 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων ο Δημήτρης Κρανιώτης, ο οποίος συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Ελλάδας μετά από επίσημη πρόσκληση των διοργανωτών.
Μια σημαντική διάκριση για τον Δημήτρη Κρανιώτη, για τον οποίο στα πλαίσια του φεστιβάλ γυρίστηκε ταινία-ντοκιμαντέρ, από το διάσημο Τσέχο σκηνοθέτη Martin Františák. Το ντοκιμαντέρ-πορτραίτο του Λαρισαίου ποιητή θα προβληθεί στην Τσεχία, καθώς και σε άλλες χώρες.
Επίσης ο Δημ. Π. Κρανιώτης απήγγειλε ποιήματά του, τα οποία παρουσιάστηκαν και μεταφρασμένα στα τσέχικα.

Σχετικά Links:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ποιήτρια Ολυμπία Καράγιωργα (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών 2010) για τον Δημήτρη Π. Κρανιώτη

Ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης και η Ολυμπία Καράγιωργα στο 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών (Λάρισα 2011)          Η βραβευμένη ποιήτρια από την Ακαδημία Αθηνών Ολυμπία Καράγιωργα, η οποία τιμήθηκε  με το κορυφαίο Μεσογειακό Βραβείο Ποίησης «Όμηρος»  στο 22 ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών (Λάρισα 2011) σε άρθρο της με τίτλο « 22 o   Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών στη Λάρισα - Μια Δυνατή Ελπίδα» (που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Παναιγύπτια" του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων και στην μηνιαία εφημερίδα «Λεριακά Νέα» της Πανελλήνιας Ένωσης Λερίων), έγραψε για το Λαρισαίο ποιητή και γιατρό Δημήτρη Π. Κρανιώτη , Πρόεδρο του 22ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ποιητών και Ιδρυτή του Μεσογειακού Φεστιβάλ Ποίησης:    « Το Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών εφέτος για πρώτη φορά έγινε στην Ελλάδα, στην πόλη της Λάρισας.     Αυτό, χάρη στον ποιητή - γιατρό Δημήτρη Π. Κρανιώτη. Αυτό που κατάφερε ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης ήταν ένας άθλος: έφερε μαζί 205 ποιητές και ποιήτριες από 65 χώρες! Και ξεκίνησε και

Ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στο περιοδικό "Αναλυτικόν"

Το ανέκδοτο ποίημα " Γραβάτα Δημοσίας Αιδούς " του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού  Δημήτρη Π. Κρανιώτη  δημοσιεύθηκε στο λογοτεχνικό περιοδικό " Αναλυτικόν " . Το σχετικό link:   http://analyticon.gr/dimiourgiki-grafi/dimitris-p-kraniotis-gravata-dimosias-edous/

"Γραβάτα Δημοσίας Αιδούς": η νέα ποιητική συλλογή του Δημήτρη Π. Κρανιώτη (εκδ. Κέδρος 2018)

Κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία σ ήμερα Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 η νέα ποιητική συλλογή του Δημήτρη Π. Κρανιώτη "Γραβάτα Δημοσίας Αιδούς" από τις εκδόσεις Κέδρος:  https://www.kedros.gr/product_info.php?products_id=8800  Πρόκειται για την ένατη ποιητική συλλογή του Λαρισαίου γιατρού σε Ελλάδα και εξωτερικό και το δέκατο συνολικά βιβλίο του (εξέδωσε και μια ποιητική ανθολογία στα αγγλικά) με 52 ποιήματα που έγραψε την τελευταία επταετία 2010-2017. Το εξώφυλλο σχεδίασε η Ξένια Τρύφων. Το δελτίο τύπου των εκδόσεων Κέδρος: