Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ντοκιμαντέρ στην Τσεχία για τον Δημήτρη Π. Κρανιώτη

Ντοκιμαντέρ-πορτραίτο για τον Λαρισαίο ποιητή και γιατρό Δημήτρη Π. Κρανιώτη γυρίστηκε στην Τσεχία από το διάσημο Τσέχο σκηνοθέτη Martin Františák, στο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης "Valtice 2009", όπου ο Δημ. Π. Κρανιώτης εκπροσώπησε την Ελλάδα.
Στο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Days of Poetry and Wine - Valtice 2009» στην Τσεχία συμμετείχε εκπροσωπώντας την Ελλάδα ο Λαρισαίος ποιητής Δημήτρης Π. Κρανιώτης, ιατρός ειδικός Παθολόγος, ακαδημαϊκός και Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συνεδρίου Ποιητών (που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα το 2011).
Στο φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε 24-27 Σεπτεμβρίου 2009 στο κάστρο Valtice της Τσεχίας, προστατευόμενο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, συμμετείχαν 27 ποιητές εκπροσωπώντας τις 27 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων ο Δημήτρης Κρανιώτης, ο οποίος συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Ελλάδας μετά από επίσημη πρόσκληση των διοργανωτών.
Μια σημαντική διάκριση για τον Δημήτρη Κρανιώτη, για τον οποίο στα πλαίσια του φεστιβάλ γυρίστηκε ταινία-ντοκιμαντέρ, από το διάσημο Τσέχο σκηνοθέτη Martin Františák. Το ντοκιμαντέρ-πορτραίτο του Λαρισαίου ποιητή θα προβληθεί στην Τσεχία, καθώς και σε άλλες χώρες.
Επίσης ο Δημ. Π. Κρανιώτης απήγγειλε ποιήματά του, τα οποία παρουσιάστηκαν και μεταφρασμένα στα τσέχικα.

Σχετικά Links:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στο περιοδικό "Αναλυτικόν"

Το ανέκδοτο ποίημα "Γραβάτα Δημοσίας Αιδούς" του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη δημοσιεύθηκε στο λογοτεχνικό περιοδικό "Αναλυτικόν".
Το σχετικό link:http://analyticon.gr/dimiourgiki-grafi/dimitris-p-kraniotis-gravata-dimosias-edous/

Ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στο περιοδικό "Σοδειά"

Το ανέκδοτο ποίημα "Υψικάμινος" του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη δημοσιεύθηκε στο 15ο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού "Σοδειά(Τρίμηνη Περιοδική Συγκομιδή Γραμμάτων και Τεχνών). 


Διαβάστε το 15ο τεύχος (Μάρτιος-Μάιος 2013) του περιοδικού με το ποίημα "Υψικάμινος" του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στη σελίδα 29 στο link:  "Σοδειά"

Σχετικό link στην ιστοσελίδα του περιοδικού: Σοδειά

"Foglie vocali" [Φύλλα φωνήεντα] στην Ιταλία: το νέο βιβλίο του Δημήτρη Π. Κρανιώτη

Εκδόθηκε και κυκλοφόρησε στην Ιταλία η νέα ποιητική συλλογή του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη "Foglie vocali" (Φύλλα φωνήεντα) από τις εκδόσεις "PluriversumEdizioni" με ποιήματά του μεταφρασμένα στα ιταλικά.


Το βιβλίο επιμελήθηκε ο εκδότης Antonio Di Bartolomeo, τη μετάφραση των ποιημάτων από τα γαλλικά στα ιταλικά έκανε η Anna Capella και τον πρόλογο έγραψε ο Marino Monti.


Το βιβλίο του Δημήτρη Π. Κρανιώτη θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στις 15 Δεκεμβρίου 2017 σε εκδήλωση του εκδοτικού οίκου στην πόλη Ferrara (Φερράρα) της Ιταλίας. Πρόκειται για την 8η ποιητική συλλογή που εξέδωσε ο Λαρισαίος ποιητής και συνολικά το 9ο βιβλίο του σε Ελλάδα κι εξωτερικό (καθώς εξέδωσε και μια αγγλόφωνη ποιητική ανθολογία το 2011).Το νέο βιβλίο "Foglie vocali" tου Δημ. Π. Κρανιώτη στην επίσημη ιστοσελίδα των εκδόσεων "Pluriversum Edizioni": http://www.pluriversumedizioni.it/prodotto/foglie-vocali/