Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Edda" (Έδδα): Κυκλοφόρησε στη Ρουμανία το 6ο βιβλίο του Δημήτρη Π. Κρανιώτη


Δίγλωσση έκδοση της Διεθνούς Ακαδημίας Orient-Occident με ποιήματα μεταφρασμένα στα γαλλικά και στα ρουμάνικα

Βουκουρέστι (Ρουμανία) 2010
ISBN: 978-973-8430-77-8
Στις αρχές Ιουλίου 2010 κυκλοφόρησε στη Ρουμανία η έκτη ποιητική συλλογή του Δημήτρη Π. Κρανιώτη με τίτλο "Edda" (Έδδα). Το βιβλίο εκδόθηκε στο Βουκουρέστι από τη Διεθνή Ακαδημία Orient-Occident.
Είναι μια δίγλωσση έκδοση 108 σελίδων με 45 επιλεγμένα ποιήματα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη από την τελευταία του ποιητική συλλογή "Ενδόγραμμα" (Εκδόσεις Μαλλιάρης Παιδεία, Θεσσαλονίκη 2010) μεταφρασμένα στα Γαλλικά από τη Δήμητρα Μπαρδάνη και στα Ρουμάνικα από τον Dumitru M. Ion, Πρόεδρο της Διεθνούς Ακαδημίας Orient-Occident του Βουκουρεστίου.
Φωτο 1 ===> Εταιρεία Ρουμάνων Συγγραφέων, Βουκουρέστι
.
Το βιβλίο παρουσιάστηκε επίσημα στο Βουκουρέστι και στην πόλη Κουρτέα ντε Άργκες της Ρουμανίας στα πλαίσια του "International Festival Curtea de Arges Poetry Nights" (7-13 Ιουλίου 2010).Φωτο 2 ===> Δημαρχείο, Κουρτέα ντε Άργκες

Φωτο 3 ===> Πολιτιστικό Κέντρο "George Topirceanu", Κουρτέα ντε Άργκες
.
Συντελεστές έκδοσης του βιβλίου: Εκδότης: International Academy Orient-Occident, Καλιτεχνική Διευθύντρια: Carolina Ilica, Γραφικά: Lana, Τεχνική Επιμέλεια: Razvan Balasa.
Φωτο 4 ===> Carolina Ilica, Δημήτρης Π. Κρανιώτης, Dumitru M. Ion

ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στο περιοδικό "Αναλυτικόν"

Το ανέκδοτο ποίημα "Γραβάτα Δημοσίας Αιδούς" του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη δημοσιεύθηκε στο λογοτεχνικό περιοδικό "Αναλυτικόν".
Το σχετικό link:http://analyticon.gr/dimiourgiki-grafi/dimitris-p-kraniotis-gravata-dimosias-edous/

Ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στο περιοδικό "Σοδειά"

Το ανέκδοτο ποίημα "Υψικάμινος" του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη δημοσιεύθηκε στο 15ο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού "Σοδειά(Τρίμηνη Περιοδική Συγκομιδή Γραμμάτων και Τεχνών). 


Διαβάστε το 15ο τεύχος (Μάρτιος-Μάιος 2013) του περιοδικού με το ποίημα "Υψικάμινος" του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στη σελίδα 29 στο link:  "Σοδειά"

Σχετικό link στην ιστοσελίδα του περιοδικού: Σοδειά

"Foglie vocali" [Φύλλα φωνήεντα] στην Ιταλία: το νέο βιβλίο του Δημήτρη Π. Κρανιώτη

Εκδόθηκε και κυκλοφόρησε στην Ιταλία η νέα ποιητική συλλογή του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη "Foglie vocali" (Φύλλα φωνήεντα) από τις εκδόσεις "PluriversumEdizioni" με ποιήματά του μεταφρασμένα στα ιταλικά.


Το βιβλίο επιμελήθηκε ο εκδότης Antonio Di Bartolomeo, τη μετάφραση των ποιημάτων από τα γαλλικά στα ιταλικά έκανε η Anna Capella και τον πρόλογο έγραψε ο Marino Monti.


Το βιβλίο του Δημήτρη Π. Κρανιώτη θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στις 15 Δεκεμβρίου 2017 σε εκδήλωση του εκδοτικού οίκου στην πόλη Ferrara (Φερράρα) της Ιταλίας. Πρόκειται για την 8η ποιητική συλλογή που εξέδωσε ο Λαρισαίος ποιητής και συνολικά το 9ο βιβλίο του σε Ελλάδα κι εξωτερικό (καθώς εξέδωσε και μια αγγλόφωνη ποιητική ανθολογία το 2011).Το νέο βιβλίο "Foglie vocali" tου Δημ. Π. Κρανιώτη στην επίσημη ιστοσελίδα των εκδόσεων "Pluriversum Edizioni": http://www.pluriversumedizioni.it/prodotto/foglie-vocali/