Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στη Ρωσία ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης


Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Αρμονίας (GHA) Dr. Leo Semashko στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.
Τη Ρωσία επισκέφτηκε ο Λαρισαίος ποιητής Δημήτρης Π. Κρανιώτης, ιατρός ειδικός παθολόγος, αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, αντιπρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας και Πρόεδρος του 22ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ποιητών (Λάρισα 29/6-3/7/2011). Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αγία Πετρούπολη ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης συναντήθηκε με τον Leo Semashko, Πρόεδρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Αρμονίας (Global Harmony Association), στο Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου είναι μέλος ο Λαρισαίος ποιητής. Στη συνάντησή τους συζήτησαν για τις δραστηριότητες του οργανισμού, για την ίδρυση της Παγκόσμιας Ακαδημίας Ειρήνης (World Harmony/Peace Academy), για τα βιβλία "Harmonious Civilization" και "World Harmony/Peace Academy and General Harmonious Education" (στους συγγραφείς των οποίων είναι και ο Λαρισαίος γιατρός) και για τη μετάφραση των ποιημάτων του Δημ. Π. Κρανιώτη στα ρώσικα.


Επίσης ο Leo Semashko έδωσε στο Δημ. Π. Κρανιώτη επίσημη πρόσκληση της οργανωτικής επιτροπής για τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Φόρουμ Πνευματικού Πολιτισμού (World Forum of Spiritual Culture), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Αστάνα, πρωτεύουσα του Καζακστάν, με τη συμμετοχή του Προέδρου της χώρας και σημαντικών προσωπικοτήτων των γραμμάτων και του πνεύματος απ' όλο τον κόσμο, όπως Νομπελίστες, διάσημοι συγγραφείς (Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές, Πάολο Κοέλιο), κ.ά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στο περιοδικό "Αναλυτικόν"

Το ανέκδοτο ποίημα "Γραβάτα Δημοσίας Αιδούς" του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη δημοσιεύθηκε στο λογοτεχνικό περιοδικό "Αναλυτικόν".
Το σχετικό link:http://analyticon.gr/dimiourgiki-grafi/dimitris-p-kraniotis-gravata-dimosias-edous/

Ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στο περιοδικό "Σοδειά"

Το ανέκδοτο ποίημα "Υψικάμινος" του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη δημοσιεύθηκε στο 15ο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού "Σοδειά(Τρίμηνη Περιοδική Συγκομιδή Γραμμάτων και Τεχνών). 


Διαβάστε το 15ο τεύχος (Μάρτιος-Μάιος 2013) του περιοδικού με το ποίημα "Υψικάμινος" του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στη σελίδα 29 στο link:  "Σοδειά"

Σχετικό link στην ιστοσελίδα του περιοδικού: Σοδειά

"Foglie vocali" [Φύλλα φωνήεντα] στην Ιταλία: το νέο βιβλίο του Δημήτρη Π. Κρανιώτη

Εκδόθηκε και κυκλοφόρησε στην Ιταλία η νέα ποιητική συλλογή του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη "Foglie vocali" (Φύλλα φωνήεντα) από τις εκδόσεις "PluriversumEdizioni" με ποιήματά του μεταφρασμένα στα ιταλικά.


Το βιβλίο επιμελήθηκε ο εκδότης Antonio Di Bartolomeo, τη μετάφραση των ποιημάτων από τα γαλλικά στα ιταλικά έκανε η Anna Capella και τον πρόλογο έγραψε ο Marino Monti.


Το βιβλίο του Δημήτρη Π. Κρανιώτη θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στις 15 Δεκεμβρίου 2017 σε εκδήλωση του εκδοτικού οίκου στην πόλη Ferrara (Φερράρα) της Ιταλίας. Πρόκειται για την 8η ποιητική συλλογή που εξέδωσε ο Λαρισαίος ποιητής και συνολικά το 9ο βιβλίο του σε Ελλάδα κι εξωτερικό (καθώς εξέδωσε και μια αγγλόφωνη ποιητική ανθολογία το 2011).Το νέο βιβλίο "Foglie vocali" tου Δημ. Π. Κρανιώτη στην επίσημη ιστοσελίδα των εκδόσεων "Pluriversum Edizioni": http://www.pluriversumedizioni.it/prodotto/foglie-vocali/