Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

To 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών το 2011 στη Λάρισα με Πρόεδρο τον Δημήτρη Π. Κρανιώτη


Το 22o Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών του 2011, θα διοργανωθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λάρισα. Πρόκειται για μια διεθνή επιτυχία η οποία επιτεύχθηκε χάρη στο Λαρισαίο γιατρό και ποιητή κ. Δημήτρη Π. Κρανιώτη ο οποίος το 2007 εξελέγη Πρόεδρος του 22ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ποιητών. Το Συνέδριο θα τελεί υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Λάρισας, καθώς ο νομάρχης κ. Λουκάς Κατσαρός αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Κρανιώτη να στηριχθεί ένα πολιτιστικό γεγονός που θα εξασφαλίσει παγκόσμια προβολή στο νομό Λάρισας.

Το συνέδριο αυτό διεξάγεται αδιάλειπτα από το 1969, σε διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο και αποτελεί διεθνώς αναγνωρισμένο πολιτιστικό γεγονός. Διοργανώνεται κάθε δυο χρόνια από την Παγκόσμια Ένωση Τιμημένων Ποιητών (United Poets Laureate International), που είναι ένας από τους σημαντικότερους ποιητικούς οργανισμούς του κόσμου και συγκεντρώνει εκατοντάδες συμμετοχές ποιητών και άλλων ανθρώπων του πνεύματος από δεκάδες χώρες όλου του κόσμου.

Το φετινό 21ο Συνέδριο διεξάγεται από τις 16 έως τις 20 Ιουλίου στην πρωτεύουσα της Νικαράγουα, την πόλη Μανάγκουα.

Η ιστορία της ανάθεσης του Συνεδρίου στην Ελλάδα, ξεκίνησε στο 20ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών που πραγματοποιήθηκε 13-17 Ιουνίου 2007 στην πόλη Μοντγκόμερι, πρωτεύουσα της πολιτείας Αλαμπάμα των Η.Π.Α., με τη συμμετοχή σημαντικών ποιητών από διάφορες χώρες του κόσμου.

Στο Συνέδριο αυτό, ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης εκλέχθηκε Πρόεδρος του 22ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ποιητών, αφού προηγουμένως βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της UPLI κ. Benjamin R. Yuzon με το Μετάλλιο Τιμής For Excellence in Poetry για το ποιητικό βιβλίο του «Νοητή Γραμμή» και από την Πρόεδρο του Συνεδρίου κ. Mary Halliburton για το ποίημά του «Στον Νεκρό Ποιητή Της Αφάνειας». Η ανάδειξή του ως Προέδρου σήμανε και τη διεξαγωγή του Συνεδρίου στην Ελλάδα (για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού) και - κατόπιν αποφάσεως του ιδίου του κ. Κρανιώτη - στον τόπο της καταγωγής του, τη Λάρισα.

Πρόσφατα ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης επισκέφθηκε τη Νομαρχία Λάρισας και επέδωσε στο Νομάρχη κ. Λουκά Κατσαρό την απόφαση της UPLI για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου.

Αποδεχόμενος τη διοργάνωση και ευχαριστώντας τον κ. Δημήτρη Π. Κρανιώτη, ο νομάρχης κ. Λουκάς Κατσαρός δήλωσε:
«Καλωσορίζουμε το πολύ τιμητικό γεγονός της διεξαγωγής του 22ου παγκόσμιου Συνέδριου Ποιητών στο νομό μας, και δηλώνουμε ότι θα εργαστούμε για την άψογη διεξαγωγή του. Είναι μια ευκαιρία προβολής του νομού μας, του Ολύμπου, της ιστορίας και της παράδοσής μας σε παγκόσμιο επίπεδο. Η διεθνής δραστηριότητα του Δημήτρη Κρανιώτη είναι πολύ σημαντική για το νομό μας και τον ευχαριστώ προσωπικά γι’ αυτό».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παραπάνω κείμενο είναι Δελτίο Τύπου της Νομαρχίας Λάρισας.

ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS:
Εφημερίδα "Ελευθερία" (Λάρισας)
Εφημερίδα "Κόσμος" (Λάρισας)
Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (Ομογένεια)
Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (Α.Π.Ε.)
Εφημερίδα "Η Ναυτεμπορική" (Αθήνας)
Εφημερίδα "Η Ναυτεμπορική" (Αθήνας)
Ζούγκλα
Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας
(Πύλη για την Ελληνική Γλώσσα)
Νομαρχία Λάρισας

You Tube
Γνωρίζεις ήδη Ελληνικά (USGA)
Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς (Ομάδα Ανάγνωσης)
Edugate (Πύλη Εκπαίδευσης)
Εφημερίδα "Νέος Τύπος" (Μαγνησίας)
Trikki (Τρικάλων)
Λογοτεχνικά Επίκαιρα
Artfools
Λευκή Πόλη (Ελασσόνας)
Καλημέρα
Read Wire
Βιβλιολατρεία
My Day
Larissa City
Λέσχη Ανάγνωσης Καθηγητριών
About Greece

CeBil
Είδα-Άκουσα-Λέω
Εφημερίδα "Η Ναυτεμπορική" (Αθήνας)
Connecting
iNews
Newspeg
Palo
eo.st (The best of RSS news)
Εφημερίδα "Ελευθερία" (Λάρισας) (σελ. 27 σε pdf)
Εφημερίδα "Κόσμος" (Λάρισας) (σελ. 8 σε pdf)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στο περιοδικό "Αναλυτικόν"

Το ανέκδοτο ποίημα "Γραβάτα Δημοσίας Αιδούς" του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη δημοσιεύθηκε στο λογοτεχνικό περιοδικό "Αναλυτικόν".
Το σχετικό link:http://analyticon.gr/dimiourgiki-grafi/dimitris-p-kraniotis-gravata-dimosias-edous/

Ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στο περιοδικό "Σοδειά"

Το ανέκδοτο ποίημα "Υψικάμινος" του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη δημοσιεύθηκε στο 15ο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού "Σοδειά(Τρίμηνη Περιοδική Συγκομιδή Γραμμάτων και Τεχνών). 


Διαβάστε το 15ο τεύχος (Μάρτιος-Μάιος 2013) του περιοδικού με το ποίημα "Υψικάμινος" του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στη σελίδα 29 στο link:  "Σοδειά"

Σχετικό link στην ιστοσελίδα του περιοδικού: Σοδειά

"Foglie vocali" [Φύλλα φωνήεντα] στην Ιταλία: το νέο βιβλίο του Δημήτρη Π. Κρανιώτη

Εκδόθηκε και κυκλοφόρησε στην Ιταλία η νέα ποιητική συλλογή του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη "Foglie vocali" (Φύλλα φωνήεντα) από τις εκδόσεις "PluriversumEdizioni" με ποιήματά του μεταφρασμένα στα ιταλικά.


Το βιβλίο επιμελήθηκε ο εκδότης Antonio Di Bartolomeo, τη μετάφραση των ποιημάτων από τα γαλλικά στα ιταλικά έκανε η Anna Capella και τον πρόλογο έγραψε ο Marino Monti.


Το βιβλίο του Δημήτρη Π. Κρανιώτη θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στις 15 Δεκεμβρίου 2017 σε εκδήλωση του εκδοτικού οίκου στην πόλη Ferrara (Φερράρα) της Ιταλίας. Πρόκειται για την 8η ποιητική συλλογή που εξέδωσε ο Λαρισαίος ποιητής και συνολικά το 9ο βιβλίο του σε Ελλάδα κι εξωτερικό (καθώς εξέδωσε και μια αγγλόφωνη ποιητική ανθολογία το 2011).Το νέο βιβλίο "Foglie vocali" tου Δημ. Π. Κρανιώτη στην επίσημη ιστοσελίδα των εκδόσεων "Pluriversum Edizioni": http://www.pluriversumedizioni.it/prodotto/foglie-vocali/