Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

To 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών το 2011 στη Λάρισα με Πρόεδρο τον Δημήτρη Π. Κρανιώτη


Το 22o Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών του 2011, θα διοργανωθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λάρισα. Πρόκειται για μια διεθνή επιτυχία η οποία επιτεύχθηκε χάρη στο Λαρισαίο γιατρό και ποιητή κ. Δημήτρη Π. Κρανιώτη ο οποίος το 2007 εξελέγη Πρόεδρος του 22ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ποιητών. Το Συνέδριο θα τελεί υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Λάρισας, καθώς ο νομάρχης κ. Λουκάς Κατσαρός αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Κρανιώτη να στηριχθεί ένα πολιτιστικό γεγονός που θα εξασφαλίσει παγκόσμια προβολή στο νομό Λάρισας.

Το συνέδριο αυτό διεξάγεται αδιάλειπτα από το 1969, σε διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο και αποτελεί διεθνώς αναγνωρισμένο πολιτιστικό γεγονός. Διοργανώνεται κάθε δυο χρόνια από την Παγκόσμια Ένωση Τιμημένων Ποιητών (United Poets Laureate International), που είναι ένας από τους σημαντικότερους ποιητικούς οργανισμούς του κόσμου και συγκεντρώνει εκατοντάδες συμμετοχές ποιητών και άλλων ανθρώπων του πνεύματος από δεκάδες χώρες όλου του κόσμου.

Το φετινό 21ο Συνέδριο διεξάγεται από τις 16 έως τις 20 Ιουλίου στην πρωτεύουσα της Νικαράγουα, την πόλη Μανάγκουα.

Η ιστορία της ανάθεσης του Συνεδρίου στην Ελλάδα, ξεκίνησε στο 20ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών που πραγματοποιήθηκε 13-17 Ιουνίου 2007 στην πόλη Μοντγκόμερι, πρωτεύουσα της πολιτείας Αλαμπάμα των Η.Π.Α., με τη συμμετοχή σημαντικών ποιητών από διάφορες χώρες του κόσμου.

Στο Συνέδριο αυτό, ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης εκλέχθηκε Πρόεδρος του 22ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ποιητών, αφού προηγουμένως βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της UPLI κ. Benjamin R. Yuzon με το Μετάλλιο Τιμής For Excellence in Poetry για το ποιητικό βιβλίο του «Νοητή Γραμμή» και από την Πρόεδρο του Συνεδρίου κ. Mary Halliburton για το ποίημά του «Στον Νεκρό Ποιητή Της Αφάνειας». Η ανάδειξή του ως Προέδρου σήμανε και τη διεξαγωγή του Συνεδρίου στην Ελλάδα (για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού) και - κατόπιν αποφάσεως του ιδίου του κ. Κρανιώτη - στον τόπο της καταγωγής του, τη Λάρισα.

Πρόσφατα ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης επισκέφθηκε τη Νομαρχία Λάρισας και επέδωσε στο Νομάρχη κ. Λουκά Κατσαρό την απόφαση της UPLI για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου.

Αποδεχόμενος τη διοργάνωση και ευχαριστώντας τον κ. Δημήτρη Π. Κρανιώτη, ο νομάρχης κ. Λουκάς Κατσαρός δήλωσε:
«Καλωσορίζουμε το πολύ τιμητικό γεγονός της διεξαγωγής του 22ου παγκόσμιου Συνέδριου Ποιητών στο νομό μας, και δηλώνουμε ότι θα εργαστούμε για την άψογη διεξαγωγή του. Είναι μια ευκαιρία προβολής του νομού μας, του Ολύμπου, της ιστορίας και της παράδοσής μας σε παγκόσμιο επίπεδο. Η διεθνής δραστηριότητα του Δημήτρη Κρανιώτη είναι πολύ σημαντική για το νομό μας και τον ευχαριστώ προσωπικά γι’ αυτό».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παραπάνω κείμενο είναι Δελτίο Τύπου της Νομαρχίας Λάρισας.

ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS:
Εφημερίδα "Ελευθερία" (Λάρισας)
Εφημερίδα "Κόσμος" (Λάρισας)
Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (Ομογένεια)
Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (Α.Π.Ε.)
Εφημερίδα "Η Ναυτεμπορική" (Αθήνας)
Εφημερίδα "Η Ναυτεμπορική" (Αθήνας)
Ζούγκλα
Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας
(Πύλη για την Ελληνική Γλώσσα)
Νομαρχία Λάρισας

You Tube
Γνωρίζεις ήδη Ελληνικά (USGA)
Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς (Ομάδα Ανάγνωσης)
Edugate (Πύλη Εκπαίδευσης)
Εφημερίδα "Νέος Τύπος" (Μαγνησίας)
Trikki (Τρικάλων)
Λογοτεχνικά Επίκαιρα
Artfools
Λευκή Πόλη (Ελασσόνας)
Καλημέρα
Read Wire
Βιβλιολατρεία
My Day
Larissa City
Λέσχη Ανάγνωσης Καθηγητριών
About Greece

CeBil
Είδα-Άκουσα-Λέω
Εφημερίδα "Η Ναυτεμπορική" (Αθήνας)
Connecting
iNews
Newspeg
Palo
eo.st (The best of RSS news)
Εφημερίδα "Ελευθερία" (Λάρισας) (σελ. 27 σε pdf)
Εφημερίδα "Κόσμος" (Λάρισας) (σελ. 8 σε pdf)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ποιήτρια Ολυμπία Καράγιωργα (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών 2010) για τον Δημήτρη Π. Κρανιώτη

Ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης και η Ολυμπία Καράγιωργα στο 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών (Λάρισα 2011)          Η βραβευμένη ποιήτρια από την Ακαδημία Αθηνών Ολυμπία Καράγιωργα, η οποία τιμήθηκε  με το κορυφαίο Μεσογειακό Βραβείο Ποίησης «Όμηρος»  στο 22 ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών (Λάρισα 2011) σε άρθρο της με τίτλο « 22 o   Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών στη Λάρισα - Μια Δυνατή Ελπίδα» (που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Παναιγύπτια" του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων και στην μηνιαία εφημερίδα «Λεριακά Νέα» της Πανελλήνιας Ένωσης Λερίων), έγραψε για το Λαρισαίο ποιητή και γιατρό Δημήτρη Π. Κρανιώτη , Πρόεδρο του 22ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ποιητών και Ιδρυτή του Μεσογειακού Φεστιβάλ Ποίησης:    « Το Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών εφέτος για πρώτη φορά έγινε στην Ελλάδα, στην πόλη της Λάρισας.     Αυτό, χάρη στον ποιητή - γιατρό Δημήτρη Π. Κρανιώτη. Αυτό που κατάφερε ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης ήταν ένας άθλος: έφερε μαζί 205 ποιητές και ποιήτριες από 65 χώρες! Και ξεκίνησε και

Ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στο περιοδικό "Αναλυτικόν"

Το ανέκδοτο ποίημα " Γραβάτα Δημοσίας Αιδούς " του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού  Δημήτρη Π. Κρανιώτη  δημοσιεύθηκε στο λογοτεχνικό περιοδικό " Αναλυτικόν " . Το σχετικό link:   http://analyticon.gr/dimiourgiki-grafi/dimitris-p-kraniotis-gravata-dimosias-edous/

"Γραβάτα Δημοσίας Αιδούς": η νέα ποιητική συλλογή του Δημήτρη Π. Κρανιώτη (εκδ. Κέδρος 2018)

Κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία σ ήμερα Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 η νέα ποιητική συλλογή του Δημήτρη Π. Κρανιώτη "Γραβάτα Δημοσίας Αιδούς" από τις εκδόσεις Κέδρος:  https://www.kedros.gr/product_info.php?products_id=8800  Πρόκειται για την ένατη ποιητική συλλογή του Λαρισαίου γιατρού σε Ελλάδα και εξωτερικό και το δέκατο συνολικά βιβλίο του (εξέδωσε και μια ποιητική ανθολογία στα αγγλικά) με 52 ποιήματα που έγραψε την τελευταία επταετία 2010-2017. Το εξώφυλλο σχεδίασε η Ξένια Τρύφων. Το δελτίο τύπου των εκδόσεων Κέδρος: