Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

To 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών το 2011 στη Λάρισα με Πρόεδρο τον Δημήτρη Π. Κρανιώτη

Για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Συνεδρίου Ποιητών το 2011, που θα διοργανωθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λάρισα ενημέρωσε το Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Κωνσταντίνο Τζανακούλη, ο γνωστός Λαρισαίος γιατρός και ποιητής Δημήτρης Π. Κρανιώτης.

Ο κ. Κρανιώτης, ο οποίος πρόσφατα εξελέγη Πρόεδρος του 22ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ποιητών ζήτησε τη στήριξη του Δήμου Λαρισαίων σε αυτό το σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, το οποίο πραγματοποιείται κάθε δυο χρόνια από το 1969 από την Παγκόσμια Ένωση Τιμημένων Ποιητών (United Poets Laureate International), που είναι ένας από τους σημαντικότερους ποιητικούς οργανισμούς του κόσμου και συγκεντρώνει εκατοντάδες συμμετοχές ποιητών και άλλων ανθρώπων του πνεύματος από δεκάδες χώρες όλου του κόσμου.

Το φετινό 21ο Συνέδριο διεξάγεται από τις 16 έως τις 20 Ιουλίου στην πρωτεύουσα της Νικαράγουα, την πόλη Μανάγκουα.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων δέχτηκε επίσης από τον κ. Κρανιώτη την απόφαση της Ένωσης για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου και ευχαριστώντας τον δήλωσε ότι: «Ο Δήμος Λαρισαίων θα σταθεί αρωγός στη σημαντική αυτή πολιτιστική εκδήλωση που έχει παγκόσμιο χαρακτήρα και η οποία αναμένεται να διαφημίσει την πόλη της Λάρισας αλλά και το Νομό σε όλο τον κόσμο. Ενόψει μάλιστα της διεξαγωγής των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 αλλά και της «Πολιτιστικής Μεσογειάδας» της περιόδου 2009-2013, το γεγονός αποκτά ιδιαίτερη διάσταση για την ενίσχυση του τουρισμού που είναι ένα από τα πολλά στοιχήματα των Αγώνων


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παραπάνω κείμενο είναι Δελτίο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων

Σχετικά Links:
Εφημερίδα "Κόσμος" Λάρισας (σελ. 8 σε pdf)
Εφημερίδα "Ελευθερία" Λάρισας (σελ. 19 σε pdf)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στο περιοδικό "Αναλυτικόν"

Το ανέκδοτο ποίημα "Γραβάτα Δημοσίας Αιδούς" του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη δημοσιεύθηκε στο λογοτεχνικό περιοδικό "Αναλυτικόν".
Το σχετικό link:http://analyticon.gr/dimiourgiki-grafi/dimitris-p-kraniotis-gravata-dimosias-edous/

Ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στο περιοδικό "Σοδειά"

Το ανέκδοτο ποίημα "Υψικάμινος" του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη δημοσιεύθηκε στο 15ο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού "Σοδειά(Τρίμηνη Περιοδική Συγκομιδή Γραμμάτων και Τεχνών). 


Διαβάστε το 15ο τεύχος (Μάρτιος-Μάιος 2013) του περιοδικού με το ποίημα "Υψικάμινος" του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στη σελίδα 29 στο link:  "Σοδειά"

Σχετικό link στην ιστοσελίδα του περιοδικού: Σοδειά

"Γραβάτα Δημοσίας Αιδούς": προδημοσίευση (e-book) του Δημήτρη Π. Κρανιώτη

Κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο σε μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου η προδημοσίευση 15 ανέκδοτων ποιημάτων από τη νέα ποιητική συλλογή "Γραβάτα Δημοσίας Αιδούς"του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη που θα κυκλοφορήσει προσεχώς.
Διαβάστε ελεύθερα το e-book  "Γραβάτα Δημοσίας Αιδούς" του Δημήτρη Π. Κρανιώτη σε επιμέλεια Γιώργου Πολυμενάκου από το "Texni.org": http://texni.net/literature/item/87-gravata-dimosias-aidoys 
Σχετικά links: Ιδεόστατο Biblioasi Λογοτεχνικές και Εκπαιδευτικές Αναφορές