Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Δήμος Θάσου βράβευσε τον ποιητή Δημήτρη Π. Κρανιώτη

Ο Δήμος Θάσου βράβευσε στις 4 Ιουλίου 2009 το Λαρισαίο γιατρό και ποιητή για την προσφορά του στα γράμματα και τον πολιτισμό με Μετάλλιο και Δίπλωμα Τιμής στο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Συμπόσιο "Εκαταίος και Ζώσιμος" στη Θάσο


Νέα διάκριση για το Λαρισαίο γιατρό και ποιητή Δημήτρη Π. Κρανιώτη, ιατρό Παθολόγο, Ακαδημαϊκό, Διδάκτορα Λογοτεχνίας, Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συνεδρίου Ποιητών του 2011, Πρόεδρο της Παγκόσμιας Εταιρείας Ποιητών, αντιπρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, αντιπρόεδρο της Ένωσης Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας, ειδ. Γραμματέα του Συνδέσμου Γραμμάτων & Τεχνών Θεσσαλίας, μέλος Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού της Νομαρχίας Λάρισας και μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Γραφή» του Δήμου Λαρισαίων.
Ο Λαρισαίος ποιητής βραβεύτηκε από το Δήμο Θάσου και την Πολιτιστική Επιτροπή του Δήμου Θάσου για την προσφορά του στα γράμματα και τον πολιτισμό με Μετάλλιο και Δίπλωμα Τιμής, στα πλαίσια της 1ης Πανελλήνιας συνάντησης Λογοτεχνικών Ενώσεων, Εκδοτών, Δημοσιογράφων και Ποιητών, του Συμποσίου «Εκαταίος & Ζώσιμος», το οποίο πραγματοποιήθηκε 3-5 Ιουλίου 2009 στη Θάσο. Την απονομή στον Δημήτρη Π. Κρανιώτη έκανε ο Γιώργος Μαρινάκης, Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.
Στο Πανελλήνιο Συμπόσιο «Εκαταίος & Ζώσιμος», του οποίου θέμα ήταν «Η συρρίκνωση του ελληνικού λόγου- Η ποίηση στις μέρες μας», ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης μίλησε για τη σύγχρονη ποίηση. Να σημειωθεί ότι το συμπόσιο του οποίου εμπνεύστρια και διοργανώτρια ήταν η ποιήτρια Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου-Φιλιππίδου από τη Θάσο, ξεκίνησε με χαιρετισμό του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.


Σχετικά Links:
Εφημερίδα "Ελευθερία" Λάρισας
Εφημερίδα "Κόσμος" Λάρισας (σε pdf)

Artfools
Quasimodobell

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στο περιοδικό "Αναλυτικόν"

Το ανέκδοτο ποίημα "Γραβάτα Δημοσίας Αιδούς" του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη δημοσιεύθηκε στο λογοτεχνικό περιοδικό "Αναλυτικόν".
Το σχετικό link:http://analyticon.gr/dimiourgiki-grafi/dimitris-p-kraniotis-gravata-dimosias-edous/

Ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στο περιοδικό "Σοδειά"

Το ανέκδοτο ποίημα "Υψικάμινος" του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη δημοσιεύθηκε στο 15ο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού "Σοδειά(Τρίμηνη Περιοδική Συγκομιδή Γραμμάτων και Τεχνών). 


Διαβάστε το 15ο τεύχος (Μάρτιος-Μάιος 2013) του περιοδικού με το ποίημα "Υψικάμινος" του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στη σελίδα 29 στο link:  "Σοδειά"

Σχετικό link στην ιστοσελίδα του περιοδικού: Σοδειά

"Γραβάτα Δημοσίας Αιδούς": προδημοσίευση (e-book) του Δημήτρη Π. Κρανιώτη

Κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο σε μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου η προδημοσίευση 15 ανέκδοτων ποιημάτων από τη νέα ποιητική συλλογή "Γραβάτα Δημοσίας Αιδούς"του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη που θα κυκλοφορήσει προσεχώς.
Διαβάστε ελεύθερα το e-book  "Γραβάτα Δημοσίας Αιδούς" του Δημήτρη Π. Κρανιώτη σε επιμέλεια Γιώργου Πολυμενάκου από το "Texni.org": http://texni.net/literature/item/87-gravata-dimosias-aidoys 
Σχετικά links: Ιδεόστατο Biblioasi Λογοτεχνικές και Εκπαιδευτικές Αναφορές