Στη Νικαράγουα βραβεύτηκε ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης

Βραβεύτηκε από τη Δήμαρχο της Μανάγκουα, πρωτεύουσας της Νικαράγουα ως "Διακεκριμένος Επισκέπτης" (Huésped Distinguido) της πόλης και από τη Νεολαία των Σαντινίστας στο 21ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών που φέτος πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Αμερική.

Νέες διεθνείς διακρίσεις για το Λαρισαίο ποιητή Δημήτρη Π. Κρανιώτη, ιατρό ειδικό Παθολόγο, αντιπρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, αντιπρόεδρο της Ένωσης Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας και ειδ. Γραμματέα του Συνδέσμου Γραμμάτων & Τεχνών Θεσσαλίας. Ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης ανακηρύχθηκε στη Νικαράγουα «Διακεκριμένος Επισκέπτης» (τίτλος αντίστοιχος του «Επίτιμου Δημότη») της πόλης Μανάγκουα, πρωτεύουσας της χώρας, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Την βράβευση έκανε η Δήμαρχος της Μανάγκουα Daysi Torres Bosques. Επίσης ο Λαρισαίος ποιητής βραβεύτηκε στην πόλη Ντιριάμπα από το Δήμαρχο της πόλης και τον Διευθυντή της Νεολαίας των Σαντινίστας Josue Velasquez Romero.
Ο Λαρισαίος γιατρός, ο οποίος πρόσφατα εκλέχθηκε Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συνεδρίου Ποιητών (World Congress of Poets) του 2011 από την Παγκόσμια Ένωση Τιμημένων Ποιητών (United Poets Laureate International), συμμετείχε στο 21ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών που πραγματοποιήθηκε 16-20 Ιουλίου 2009 στην Μανάγκουα, πρωτεύουσα της Νικαράγουα, με τη συμμετοχή ποιητών απ’ όλο τον κόσμο, όπου και βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο του 21ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ποιητών Carlos Guterriez P.
Κλείνοντας, ν' αναφέρουμε ότι ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης συναντήθηκε στη Μανάγκουα με τον Υπουργό Πολιτισμού της Νικαράγουα Luis Morales, ο οποίος του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών του 2011, το οποίο για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Λάρισα.


ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS:

Εφημερίδα "Ημερήσιος Κήρυκας" Λάρισας

Εφημερίδα "Κόσμος" Λάρισας (σελ. 4 σε pdf)

Artfools

Vivliolatreia

Quasimodobell

Δεν υπάρχουν σχόλια: