Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Λάρισα Παγκόσμια Πρωτεύουσα της Ποίησης με Πρόεδρο τον Δημήτρη Π. Κρανιώτη

Διεθνής επιτυχία του ποιητή & γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη: Μετά από πρότασή του ανακοινώθηκε επίσημα η Λάρισα ως η Παγκόσμια πρωτεύουσα της Ποίησης για το 2011 - Στο Νομό Λάρισας θα πραγματοποιηθεί 29 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου 2011 το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών (για πρώτη φορά στην Ελλάδα) με Πρόεδρο το Λαρισαίο ποιητή.

Η Παγκόσμια Ένωση Τιμημένων Ποιητών (United Poets Laureate International) ανακοίνωσε επίσημα ότι το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών (World Congress of Poets) θα διοργανωθεί από 29 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου 2011 στη Λάρισα, με Πρόεδρο το Λαρισαίο ποιητή Δημήτρη Π. Κρανιώτη, ιατρό ειδικό Παθολόγο, ακαδημαϊκό και διδάκτορα λογοτεχνίας.
Το Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών το οποίο θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διεξάγεται από το 1969, σε διάφορες χώρες του κόσμου και αποτελεί διεθνώς αναγνωρισμένο πολιτιστικό γεγονός. Διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από την UPLI, που είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς ποιητικούς οργανισμούς του κόσμου και συγκεντρώνει ποιητές από όλο τον κόσμο.
Ο Δημήτρης Κρανιώτης συμμετείχε στο 21ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών που πραγματοποιήθηκε 16-20 Ιουλίου 2009 στην Μανάγκουα, πρωτεύουσα της Νικαράγουα, με τη συμμετοχή ποιητών απ’ όλο τον κόσμο. Ο Λαρισαίος γιατρός ως εκλεγμένος Πρόεδρος του 22ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ποιητών του 2011 στην εισήγησή του ενημέρωσε πως η Λάρισα είναι η πρότασή του για τη διοργάνωση του επόμενου Παγκοσμίου Συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2011.
Αναφέρθηκε μάλιστα στις συναντήσεις που είχε με το Νομάρχη Λάρισας κ. Λουκά Κατσαρό και το Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Κωνσταντίνο Τζανακούλη και τόνισε ότι το σημαντικό αυτό πολιτιστικό γεγονός θα έχει τη στήριξη της Νομαρχίας Λάρισας και του Δήμου Λαρισαίων. Στα πλαίσια της παρουσίασης της πρότασης του Δημήτρη Κρανιώτη για τη Λάρισα προβλήθηκαν τα επίσημα DVD της Νομαρχίας Λάρισας και του Δήμου Λαρισαίων.
Επίσης ο Λαρισαίος ποιητής πρόσφερε έντυπο υλικό με φωτογραφίες και πληροφορίες για την πόλη και το Νομό. Το Διοικητικό Συμβούλιο της UPLI δέχθηκε ομόφωνα την πρόταση του Λαρισαίου ποιητή κι ανακοίνωσε ότι η Λάρισα θα είναι το 2011 η νέα Παγκόσμια Πρωτεύουσα της Ποίησης. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο Δημήτρης Κρανιώτης προσκάλεσε τους ποιητές του κόσμου να έρθουν στην καρδιά της Ελλάδας, στο Νομό Λάρισας, το 2011 και πρόσφερε στον Πρόεδρο της UPLI κ. Benjamin R. Yuzon και στον Πρόεδρο του 21ου Παγκοσμίου Συνεδρίου κ. Carlos Gutierrez P. από μία αναμνηστική γραβάτα με το σήμα της Λάρισας, εκ μέρους του Δημάρχου Λαρισαίων.

Το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών, το οποίο θα περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων στο Νομό Λάρισας, θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο "Larissa Imperial", και οι ξένοι ποιητές θα μεταφερθούν στη Λάρισα οδικώς από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.
Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Ημερήσιος Κήρυκας"


ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS:
Εφημερίδα "Ελευθερία" Λάρισας (πρώτη σελίδα & σελ. 7 σε pdf)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ποιήτρια Ολυμπία Καράγιωργα (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών 2010) για τον Δημήτρη Π. Κρανιώτη

Ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης και η Ολυμπία Καράγιωργα στο 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών (Λάρισα 2011)          Η βραβευμένη ποιήτρια από την Ακαδημία Αθηνών Ολυμπία Καράγιωργα, η οποία τιμήθηκε  με το κορυφαίο Μεσογειακό Βραβείο Ποίησης «Όμηρος»  στο 22 ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών (Λάρισα 2011) σε άρθρο της με τίτλο « 22 o   Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών στη Λάρισα - Μια Δυνατή Ελπίδα» (που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Παναιγύπτια" του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων και στην μηνιαία εφημερίδα «Λεριακά Νέα» της Πανελλήνιας Ένωσης Λερίων), έγραψε για το Λαρισαίο ποιητή και γιατρό Δημήτρη Π. Κρανιώτη , Πρόεδρο του 22ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ποιητών και Ιδρυτή του Μεσογειακού Φεστιβάλ Ποίησης:    « Το Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών εφέτος για πρώτη φορά έγινε στην Ελλάδα, στην πόλη της Λάρισας.     Αυτό, χάρη στον ποιητή - γιατρό Δημήτρη Π. Κρανιώτη. Αυτό που κατάφερε ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης ήταν ένας άθλος: έφερε μαζί 205 ποιητές και ποιήτριες από 65 χώρες! Και ξεκίνησε και

Ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στο περιοδικό "Αναλυτικόν"

Το ανέκδοτο ποίημα " Γραβάτα Δημοσίας Αιδούς " του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού  Δημήτρη Π. Κρανιώτη  δημοσιεύθηκε στο λογοτεχνικό περιοδικό " Αναλυτικόν " . Το σχετικό link:   http://analyticon.gr/dimiourgiki-grafi/dimitris-p-kraniotis-gravata-dimosias-edous/

"Γραβάτα Δημοσίας Αιδούς": η νέα ποιητική συλλογή του Δημήτρη Π. Κρανιώτη (εκδ. Κέδρος 2018)

Κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία σ ήμερα Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 η νέα ποιητική συλλογή του Δημήτρη Π. Κρανιώτη "Γραβάτα Δημοσίας Αιδούς" από τις εκδόσεις Κέδρος:  https://www.kedros.gr/product_info.php?products_id=8800  Πρόκειται για την ένατη ποιητική συλλογή του Λαρισαίου γιατρού σε Ελλάδα και εξωτερικό και το δέκατο συνολικά βιβλίο του (εξέδωσε και μια ποιητική ανθολογία στα αγγλικά) με 52 ποιήματα που έγραψε την τελευταία επταετία 2010-2017. Το εξώφυλλο σχεδίασε η Ξένια Τρύφων. Το δελτίο τύπου των εκδόσεων Κέδρος: