Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σε τούρκικο περιοδικό ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη


"SOYLESI POETRY QUARTERLY" (Τουρκία):


Το τούρκικο περιοδικό "Soylesi Poetry Quarterly" (Söyleşi Üç Aylık Şiir Dergisi) είναι η τούρκικη έκδοση του διεθνούς αγγλικού περιοδικού "Conversation Poetry Quarterly", στα πλαίσια του "The Conversation International Poetry Project".

Στο πρώτο τεύχος του (Φθινόπωρο 2009) με θέμα "Νησιά" το τούρκικο περιοδικό δημοσίευσε το ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη "Κοχύλι της Καρδιάς μου" στη σελίδα 7 στην τούρκικη μετάφρασή του (από την Nesrin Eruysal, εκδότρια του περιοδικού) και στη σελίδα 49 στην αγγλική μετάφρασή του. Το ποίημα "Κοχύλι της Καρδιάς μου" περιλαμβάνεται στην ποιητική συλλογή "Πήλινα Πρόσωπα" (Λάρισα, 1992) του Λαρισαίου ποιητή.

Να σημειωθεί επίσης ότι το τούρκικο περιοδικό στη σελίδα 34 δημοσιεύει το βιογραφικό του ποιητή στα τούρκικα και στη σελίδα 79 το βιογραφικό του στα αγγλικά.

Διαβάστε το τούρκικο περιοδικό (τεύχος 1):
και σε μορφή pdf:

ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στο περιοδικό "Αναλυτικόν"

Το ανέκδοτο ποίημα "Γραβάτα Δημοσίας Αιδούς" του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη δημοσιεύθηκε στο λογοτεχνικό περιοδικό "Αναλυτικόν".
Το σχετικό link:http://analyticon.gr/dimiourgiki-grafi/dimitris-p-kraniotis-gravata-dimosias-edous/

Ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στο περιοδικό "Σοδειά"

Το ανέκδοτο ποίημα "Υψικάμινος" του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη δημοσιεύθηκε στο 15ο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού "Σοδειά(Τρίμηνη Περιοδική Συγκομιδή Γραμμάτων και Τεχνών). 


Διαβάστε το 15ο τεύχος (Μάρτιος-Μάιος 2013) του περιοδικού με το ποίημα "Υψικάμινος" του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στη σελίδα 29 στο link:  "Σοδειά"

Σχετικό link στην ιστοσελίδα του περιοδικού: Σοδειά

"Foglie vocali" [Φύλλα φωνήεντα] στην Ιταλία: το νέο βιβλίο του Δημήτρη Π. Κρανιώτη

Εκδόθηκε και κυκλοφόρησε στην Ιταλία η νέα ποιητική συλλογή του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη "Foglie vocali" (Φύλλα φωνήεντα) από τις εκδόσεις "PluriversumEdizioni" με ποιήματά του μεταφρασμένα στα ιταλικά.


Το βιβλίο επιμελήθηκε ο εκδότης Antonio Di Bartolomeo, τη μετάφραση των ποιημάτων από τα γαλλικά στα ιταλικά έκανε η Anna Capella και τον πρόλογο έγραψε ο Marino Monti.


Το βιβλίο του Δημήτρη Π. Κρανιώτη θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στις 15 Δεκεμβρίου 2017 σε εκδήλωση του εκδοτικού οίκου στην πόλη Ferrara (Φερράρα) της Ιταλίας. Πρόκειται για την 8η ποιητική συλλογή που εξέδωσε ο Λαρισαίος ποιητής και συνολικά το 9ο βιβλίο του σε Ελλάδα κι εξωτερικό (καθώς εξέδωσε και μια αγγλόφωνη ποιητική ανθολογία το 2011).Το νέο βιβλίο "Foglie vocali" tου Δημ. Π. Κρανιώτη στην επίσημη ιστοσελίδα των εκδόσεων "Pluriversum Edizioni": http://www.pluriversumedizioni.it/prodotto/foglie-vocali/