Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κριτικές για το "Ενδόγραμμα" του Δημήτρη Π. Κρανιώτη


Σαράντος Καργάκος: "Ομολογουμένως μ' εντυπωσίασαν το πλούσιο βιογραφικό σας και οι πολλές τιμητικές διακρίσεις. Όσο για τα ποιήματά σας, έχετε αποκτήσει μια λεκτική δεξιοτεχνία ώστε παρά την υπαινικτική γραφή σας να ισχύει το συντακτικό φαινόμενο: τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται!"
*
*
Μιχάλης Μερακλής: "Ο τίτλος ανταποκρίνεται ωραία στο περιεχόμενο του βιβλίου. Τα ποιήματά σας κρύβουν ειλικρινή ανθρώπινη συγκίνηση. Κλείνοντας τη συλλογή διάβασα και το τελευταίο ποίημα ("Η αλήθεια της νίκης"), από τα ωραιότερα "...κι η ελπίδα που πάλευε μέσα του δεν έδειχνε τίποτα το νεότερο..." Έξοχοι στην απλότητά τους στίχοι, που εμπεριέχουν τόσην εμπειρία οδύνης."
*
*
Δημήτρης Λυάκος: "Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ποίηση, λιτή και πυκνή."
*
*
Δανάη Παπαστράτου: "Συγχαίρω για το ωραίο βιβλίο σας, με μία ποίηση αποκαλυπτική, όπου το συναίσθημα απαντά το διαλογισμό, σε μία αρμονική συνύπαρξη."
*
*
Κώστας Παπαποστόλου: "Τα ποιήματά σας δυνατά με συμπυκνωμένες εικόνες πότε παιχνιδιάρικα ("Φύλλα φωνήεντα") και πότε τραγικά δίνουν την εντύπωση μιας γραφής ιδιαίτερης κι απαιτητικής. Μου άρεσε η κατά περίπτωση ομοιοκαταληξία που δίνει στους στίχους μια ιδιαίτερη μουσικότητα."
*
*
Νίκος Τομαράς: "Κατάφερα να έχω μια πλήρη εικόνα της γραφής σας και του ιδιαίτερου τρόπου που περνάτε το μήνυμά σας. Συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά σας με σκοπό την προώθηση της ποίησης."
*
*
Φώτιος Πάνος: "Θεωρώ ότι το βιβλίο σας είναι αριστούργημα."
*
*
Γιάννης Βέλλης: "Ένα ενδιαφέρον βιβλίο, με ποίηση που ανασταίνει τις αισθήσεις. "
*
*
Χρυσούλα Βαρβέρη-Βάρρα: "Θερμά συγχαρητήρια για το βιβλίο σου "Ενδόγραμμα". Η ποίησή σου δυνατή από ερεθίσματα και κίνητρα σύγχρονου προβληματισμού. Είσαι ένας ποιητής που κτυπά με το δικό του τόξο τις ασχήμιες της ζωής. Κι αυτό είναι σημαντικό."
*
*
Μαρία Νικολάου-Δαμιανέα: "Χαίρομαι που αντίκρυσα τον γραπτό σας ιδιαίτερο λόγο που συναντά ο κάθε συνεπιβάτης της απρόσωπης ζωής και νοστάλγησα την ιδιαιτερότητα της πολύτιμης γραφής σας. Είθε να είσθε ο νέος Ελύτης!!! Το "Ενδόγραμμα" υφαίνει και δείχνει τον τρόπο να βαδίζουμε με θρόισμα την αξιοσύνη."
*
*
Θανάσης Μάργαρης: "Ακολουθώντας την προσωπική νοητή γραμμή των πνευματικών του οριζόντων ο πολυβραβευμένος φίλος ποιητής Δημ. Π. Κρανιώτης, έρχεται να μας ξεναγήσει ευχάριστα στους διαύλους της σκέψης του, μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι των στίχων πέντε ετών από την τελευταία του δημιουργία. Όλα τα ποιήματα αποτελούν κατά την άποψή μου ασφαλείς οδοδείκτες μιας ξεχωριστής κι αναμφισβήτητα γόνιμης ποιητικής πορείας εικοσιπέντε ετών. Στην ποίησή του συναντά κανείς πλήθος συναισθηματικών αλληγορικών εκδοχών της ανθρώπινης φύσης, συνθέτοντας ο ποιητής με μοναδικό ταλέντο τις ψηφίδες και τα σχήματα εσωτερικών και εξωτερικών συγκρούσεων κι επιρροών. Μια διαδρομή, μια μεταφόρφωση, μια καφκική πορεία μνήμης στο χθες και στο σήμερα. Ένα παζλ υπαρξιακής αναζήτησης χωρίς τέλος, με όχημα τη ζοφερή προοπτική του αύριο. Ο ποιητής Δημ. Π. Κρανιώτης οικοδομεί το σώμα των ποιημάτων και προσφέρει στον αναγνώστη-συνοδοιπόρο, με περίσσευμα ψυχής, τα υλικά αυτής της μοναδικής, για τα σημερινά ποιητικά δεδομένα, δημιουργίας."
*
Σχετικά Links:
Βιβλιοκριτική του Θανάση Μάργαρη (στον "Ημερήσιο Κήρυκα" Λάρισας)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στο περιοδικό "Αναλυτικόν"

Το ανέκδοτο ποίημα "Γραβάτα Δημοσίας Αιδούς" του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη δημοσιεύθηκε στο λογοτεχνικό περιοδικό "Αναλυτικόν".
Το σχετικό link:http://analyticon.gr/dimiourgiki-grafi/dimitris-p-kraniotis-gravata-dimosias-edous/

Ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στο περιοδικό "Σοδειά"

Το ανέκδοτο ποίημα "Υψικάμινος" του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη δημοσιεύθηκε στο 15ο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού "Σοδειά(Τρίμηνη Περιοδική Συγκομιδή Γραμμάτων και Τεχνών). 


Διαβάστε το 15ο τεύχος (Μάρτιος-Μάιος 2013) του περιοδικού με το ποίημα "Υψικάμινος" του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στη σελίδα 29 στο link:  "Σοδειά"

Σχετικό link στην ιστοσελίδα του περιοδικού: Σοδειά

"Foglie vocali" [Φύλλα φωνήεντα] στην Ιταλία: το νέο βιβλίο του Δημήτρη Π. Κρανιώτη

Εκδόθηκε και κυκλοφόρησε στην Ιταλία η νέα ποιητική συλλογή του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη "Foglie vocali" (Φύλλα φωνήεντα) από τις εκδόσεις "PluriversumEdizioni" με ποιήματά του μεταφρασμένα στα ιταλικά.


Το βιβλίο επιμελήθηκε ο εκδότης Antonio Di Bartolomeo, τη μετάφραση των ποιημάτων από τα γαλλικά στα ιταλικά έκανε η Anna Capella και τον πρόλογο έγραψε ο Marino Monti.


Το βιβλίο του Δημήτρη Π. Κρανιώτη θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στις 15 Δεκεμβρίου 2017 σε εκδήλωση του εκδοτικού οίκου στην πόλη Ferrara (Φερράρα) της Ιταλίας. Πρόκειται για την 8η ποιητική συλλογή που εξέδωσε ο Λαρισαίος ποιητής και συνολικά το 9ο βιβλίο του σε Ελλάδα κι εξωτερικό (καθώς εξέδωσε και μια αγγλόφωνη ποιητική ανθολογία το 2011).Το νέο βιβλίο "Foglie vocali" tου Δημ. Π. Κρανιώτη στην επίσημη ιστοσελίδα των εκδόσεων "Pluriversum Edizioni": http://www.pluriversumedizioni.it/prodotto/foglie-vocali/