Σε Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης της UNESCO ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης

Ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης εκπροσώπησε την Ελλάδα στο σημαντικότερο ίσως φεστιβάλ ποίησης του κόσμου "Struga Poetry Evenings" που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της UNESCO στη Στρούγκα της Οχρίδας
Στο μεγαλύτερο φεστιβάλ ποίησης της Ευρώπης , που πραγματοποιείται εδώ και 49 χρόνια στην Οχρίδα υπό την αιγίδα της UNESCO, συμμετείχε φέτος εκπροσωπώντας την Ελλάδα για δεύτερη συνεχή χρονιά, μετά από επίσημη πρόσκληση των διοργανωτών, ο Λαρισαίος ποιητής Δημήτρης Π. Κρανιώτης , ιατρός ειδικός παθολόγος, Πρόεδρος του 22ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ποιητών (Λάρισα 29/6-3/7/2011), αντιπρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας κι αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.


Το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης "Struga Poetry Evenings" θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα ποιητικά φεστιβάλ του κόσμου, αφού πέρασαν απ' αυτό οι μεγαλύτεροι ποιητές του κόσμου, μεταξύ των οποίων πολλοί Νομπελίστες, καθώς και σημαντικοί Έλληνες ποιητές, όπως ο Γιάννης Ρίτσος, ο Νικηφόρος Βρεττάκος, κ.ά.


Το φετινό 49ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης της Στρούγκα, πραγματοποιήθηκε 19-22 Αυγούστου 2010 στη λίμνη Οχρίδα με τη συμμετοχή σημαντικών ποιητών απ' όλο τον κόσμο και την παρουσία του Προέδρου της ΠΓΔΜ Γκιόρκι Ιβάνοφ, του Προέδρου της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ και του Πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρουέφσκι.

Στην επίσημη τελετή έναρξης του φεστιβάλ ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης απήγγειλε το ποίημά του "Αμαρτωλές γωνίες", το οποίο συμπεριλαμβάνεται στη νέα ποιητική συλλογή του "Ενδόγραμμα", η οποία κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Μαλλιάρης Παιδεία.
*
*
Σχετικά Links:

Δεν υπάρχουν σχόλια: