Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σε Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης της UNESCO ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης

Ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης εκπροσώπησε την Ελλάδα στο σημαντικότερο ίσως φεστιβάλ ποίησης του κόσμου "Struga Poetry Evenings" που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της UNESCO στη Στρούγκα της Οχρίδας
Στο μεγαλύτερο φεστιβάλ ποίησης της Ευρώπης , που πραγματοποιείται εδώ και 49 χρόνια στην Οχρίδα υπό την αιγίδα της UNESCO, συμμετείχε φέτος εκπροσωπώντας την Ελλάδα για δεύτερη συνεχή χρονιά, μετά από επίσημη πρόσκληση των διοργανωτών, ο Λαρισαίος ποιητής Δημήτρης Π. Κρανιώτης , ιατρός ειδικός παθολόγος, Πρόεδρος του 22ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ποιητών (Λάρισα 29/6-3/7/2011), αντιπρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας κι αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.


Το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης "Struga Poetry Evenings" θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα ποιητικά φεστιβάλ του κόσμου, αφού πέρασαν απ' αυτό οι μεγαλύτεροι ποιητές του κόσμου, μεταξύ των οποίων πολλοί Νομπελίστες, καθώς και σημαντικοί Έλληνες ποιητές, όπως ο Γιάννης Ρίτσος, ο Νικηφόρος Βρεττάκος, κ.ά.


Το φετινό 49ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης της Στρούγκα, πραγματοποιήθηκε 19-22 Αυγούστου 2010 στη λίμνη Οχρίδα με τη συμμετοχή σημαντικών ποιητών απ' όλο τον κόσμο και την παρουσία του Προέδρου της ΠΓΔΜ Γκιόρκι Ιβάνοφ, του Προέδρου της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ και του Πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρουέφσκι.

Στην επίσημη τελετή έναρξης του φεστιβάλ ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης απήγγειλε το ποίημά του "Αμαρτωλές γωνίες", το οποίο συμπεριλαμβάνεται στη νέα ποιητική συλλογή του "Ενδόγραμμα", η οποία κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Μαλλιάρης Παιδεία.
*
*
Σχετικά Links:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στο περιοδικό "Αναλυτικόν"

Το ανέκδοτο ποίημα "Γραβάτα Δημοσίας Αιδούς" του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη δημοσιεύθηκε στο λογοτεχνικό περιοδικό "Αναλυτικόν".
Το σχετικό link:http://analyticon.gr/dimiourgiki-grafi/dimitris-p-kraniotis-gravata-dimosias-edous/

Ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στο περιοδικό "Σοδειά"

Το ανέκδοτο ποίημα "Υψικάμινος" του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη δημοσιεύθηκε στο 15ο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού "Σοδειά(Τρίμηνη Περιοδική Συγκομιδή Γραμμάτων και Τεχνών). 


Διαβάστε το 15ο τεύχος (Μάρτιος-Μάιος 2013) του περιοδικού με το ποίημα "Υψικάμινος" του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στη σελίδα 29 στο link:  "Σοδειά"

Σχετικό link στην ιστοσελίδα του περιοδικού: Σοδειά

"Foglie vocali" [Φύλλα φωνήεντα] στην Ιταλία: το νέο βιβλίο του Δημήτρη Π. Κρανιώτη

Εκδόθηκε και κυκλοφόρησε στην Ιταλία η νέα ποιητική συλλογή του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη "Foglie vocali" (Φύλλα φωνήεντα) από τις εκδόσεις "PluriversumEdizioni" με ποιήματά του μεταφρασμένα στα ιταλικά.


Το βιβλίο επιμελήθηκε ο εκδότης Antonio Di Bartolomeo, τη μετάφραση των ποιημάτων από τα γαλλικά στα ιταλικά έκανε η Anna Capella και τον πρόλογο έγραψε ο Marino Monti.


Το βιβλίο του Δημήτρη Π. Κρανιώτη θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στις 15 Δεκεμβρίου 2017 σε εκδήλωση του εκδοτικού οίκου στην πόλη Ferrara (Φερράρα) της Ιταλίας. Πρόκειται για την 8η ποιητική συλλογή που εξέδωσε ο Λαρισαίος ποιητής και συνολικά το 9ο βιβλίο του σε Ελλάδα κι εξωτερικό (καθώς εξέδωσε και μια αγγλόφωνη ποιητική ανθολογία το 2011).Το νέο βιβλίο "Foglie vocali" tου Δημ. Π. Κρανιώτη στην επίσημη ιστοσελίδα των εκδόσεων "Pluriversum Edizioni": http://www.pluriversumedizioni.it/prodotto/foglie-vocali/