Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στην 5η Βαλκανική Συνάντηση Συγγραφέων ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης

Εκπροσώπησε την Ελλάδα στο "Anniversary Meeting of Writers from Balkan Countries" στο Kardzhali της Βουλγαρίας, επίσημος προσκεκλημένος της Ένωσης Βούλγαρων Συγγραφέων, της Ακαδημίας Orpheeva Lira της Σόφιας και του Υπουργείου Πολιτισμού της Βουλγαρίας

Στην «5η Ετήσια Συνάντηση Συγγραφέων Βαλκανικών Χωρών» με θέμα: «Βαλκάνια – Ευρωπαϊκή περιοχή του πνεύματος», η οποία πραγματοποιήθηκε από 18 έως 21 Οκτωβρίου 2007 στην πόλη Kardzhali της Βουλγαρίας, συμμετείχε ο ποιητής Δημήτρης Π. Κρανιώτης, Ιατρός ειδικός Παθολόγος από τη Λάρισα.

Η συνάντηση αυτή (Anniversary Meeting of Writers from Balkan Countries) διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ακαδημία για τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό «Orpheeva Lira» της Σόφιας, την Ένωση Βούλγαρων Συγγραφέων και το Υπουργείο Πολιτισμού της Βουλγαρίας, με την συμμετοχή 1-2 συγγραφέων από κάθε βαλκανική χώρα, τους οποίους επιλέγουν οι διοργανωτές και οι οποίοι φέτος αποφάσισαν να συμμετάσχει από την Ελλάδα ο Λαρισαίος ποιητής.

Ο Δημήτρης Κρανιώτης ξεναγήθηκε στα γραφεία της Ένωσης Βούλγαρων Συγγραφέων στη Σόφια κι ενημερώθηκε ότι έγινε μετάφραση ποιημάτων του στα Βουλγάρικα από την Ακαδημία για τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό «Orpheeva Lira» της Σόφιας, τα οποία δημοσιεύθηκαν στην επίσημη εφημερίδα της Ένωσης Βούλγαρων Συγγραφέων «Slovoto Dnes».

Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων έγινε στην πόλη Kardzhali από το Δήμαρχο Hasan Azis και τον Πρόεδρο της Ακαδημίας «Orpheeva Lira» της Σόφιας Mumun Tahir. Ο Λαρισαίος ποιητής απήγγειλε ποιήματά του, ενώ κατά την εισήγησή του πρότεινε την ίδρυση Βαλκανικής Ένωσης Συγγραφέων. Μάλιστα η παρουσία του Δημήτρη Κρανιώτη, καθώς επίσης η ιδιότητά του ως Προέδρου του Παγκοσμίου Συνεδρίου Ποιητών, έτυχε ιδιαίτερης αναφοράς από τον Τύπο και την Κρατική Τηλεόραση της Βουλγαρίας, από το τηλεοπτικό κανάλι CNN της Τουρκίας κι από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Βουλγαρίας.

Στις εργασίες της συνάντησης συμμετείχαν γνωστοί λογοτέχνες: από τη Βουλγαρία οι Ivan Esenski, Peter Vasilev, Dimitur Milov, από την Τουρκία ο δημοσιογράφος της «Τζουμχουριέτ» Ahmet Emin Atasoy, από τα Σκόπια ο πρώην Πρωθυπουργός Nikola Kljusev, από τη Ρουμανία ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας «Orient Occident» Dumitru M. Ion, κ.ά.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στο περιοδικό "Αναλυτικόν"

Το ανέκδοτο ποίημα "Γραβάτα Δημοσίας Αιδούς" του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη δημοσιεύθηκε στο λογοτεχνικό περιοδικό "Αναλυτικόν".
Το σχετικό link:http://analyticon.gr/dimiourgiki-grafi/dimitris-p-kraniotis-gravata-dimosias-edous/

Ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στο περιοδικό "Σοδειά"

Το ανέκδοτο ποίημα "Υψικάμινος" του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη δημοσιεύθηκε στο 15ο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού "Σοδειά(Τρίμηνη Περιοδική Συγκομιδή Γραμμάτων και Τεχνών). 


Διαβάστε το 15ο τεύχος (Μάρτιος-Μάιος 2013) του περιοδικού με το ποίημα "Υψικάμινος" του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στη σελίδα 29 στο link:  "Σοδειά"

Σχετικό link στην ιστοσελίδα του περιοδικού: Σοδειά

"Foglie vocali" [Φύλλα φωνήεντα] στην Ιταλία: το νέο βιβλίο του Δημήτρη Π. Κρανιώτη

Εκδόθηκε και κυκλοφόρησε στην Ιταλία η νέα ποιητική συλλογή του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη "Foglie vocali" (Φύλλα φωνήεντα) από τις εκδόσεις "PluriversumEdizioni" με ποιήματά του μεταφρασμένα στα ιταλικά.


Το βιβλίο επιμελήθηκε ο εκδότης Antonio Di Bartolomeo, τη μετάφραση των ποιημάτων από τα γαλλικά στα ιταλικά έκανε η Anna Capella και τον πρόλογο έγραψε ο Marino Monti.


Το βιβλίο του Δημήτρη Π. Κρανιώτη θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στις 15 Δεκεμβρίου 2017 σε εκδήλωση του εκδοτικού οίκου στην πόλη Ferrara (Φερράρα) της Ιταλίας. Πρόκειται για την 8η ποιητική συλλογή που εξέδωσε ο Λαρισαίος ποιητής και συνολικά το 9ο βιβλίο του σε Ελλάδα κι εξωτερικό (καθώς εξέδωσε και μια αγγλόφωνη ποιητική ανθολογία το 2011).Το νέο βιβλίο "Foglie vocali" tου Δημ. Π. Κρανιώτη στην επίσημη ιστοσελίδα των εκδόσεων "Pluriversum Edizioni": http://www.pluriversumedizioni.it/prodotto/foglie-vocali/