Στην 5η Βαλκανική Συνάντηση Συγγραφέων ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης

Εκπροσώπησε την Ελλάδα στο "Anniversary Meeting of Writers from Balkan Countries" στο Kardzhali της Βουλγαρίας, επίσημος προσκεκλημένος της Ένωσης Βούλγαρων Συγγραφέων, της Ακαδημίας Orpheeva Lira της Σόφιας και του Υπουργείου Πολιτισμού της Βουλγαρίας

Στην «5η Ετήσια Συνάντηση Συγγραφέων Βαλκανικών Χωρών» με θέμα: «Βαλκάνια – Ευρωπαϊκή περιοχή του πνεύματος», η οποία πραγματοποιήθηκε από 18 έως 21 Οκτωβρίου 2007 στην πόλη Kardzhali της Βουλγαρίας, συμμετείχε ο ποιητής Δημήτρης Π. Κρανιώτης, Ιατρός ειδικός Παθολόγος από τη Λάρισα.

Η συνάντηση αυτή (Anniversary Meeting of Writers from Balkan Countries) διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ακαδημία για τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό «Orpheeva Lira» της Σόφιας, την Ένωση Βούλγαρων Συγγραφέων και το Υπουργείο Πολιτισμού της Βουλγαρίας, με την συμμετοχή 1-2 συγγραφέων από κάθε βαλκανική χώρα, τους οποίους επιλέγουν οι διοργανωτές και οι οποίοι φέτος αποφάσισαν να συμμετάσχει από την Ελλάδα ο Λαρισαίος ποιητής.

Ο Δημήτρης Κρανιώτης ξεναγήθηκε στα γραφεία της Ένωσης Βούλγαρων Συγγραφέων στη Σόφια κι ενημερώθηκε ότι έγινε μετάφραση ποιημάτων του στα Βουλγάρικα από την Ακαδημία για τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό «Orpheeva Lira» της Σόφιας, τα οποία δημοσιεύθηκαν στην επίσημη εφημερίδα της Ένωσης Βούλγαρων Συγγραφέων «Slovoto Dnes».

Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων έγινε στην πόλη Kardzhali από το Δήμαρχο Hasan Azis και τον Πρόεδρο της Ακαδημίας «Orpheeva Lira» της Σόφιας Mumun Tahir. Ο Λαρισαίος ποιητής απήγγειλε ποιήματά του, ενώ κατά την εισήγησή του πρότεινε την ίδρυση Βαλκανικής Ένωσης Συγγραφέων. Μάλιστα η παρουσία του Δημήτρη Κρανιώτη, καθώς επίσης η ιδιότητά του ως Προέδρου του Παγκοσμίου Συνεδρίου Ποιητών, έτυχε ιδιαίτερης αναφοράς από τον Τύπο και την Κρατική Τηλεόραση της Βουλγαρίας, από το τηλεοπτικό κανάλι CNN της Τουρκίας κι από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Βουλγαρίας.

Στις εργασίες της συνάντησης συμμετείχαν γνωστοί λογοτέχνες: από τη Βουλγαρία οι Ivan Esenski, Peter Vasilev, Dimitur Milov, από την Τουρκία ο δημοσιογράφος της «Τζουμχουριέτ» Ahmet Emin Atasoy, από τα Σκόπια ο πρώην Πρωθυπουργός Nikola Kljusev, από τη Ρουμανία ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας «Orient Occident» Dumitru M. Ion, κ.ά.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: