Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Iluzione" [Ψευδαισθήσεις] σε Ρουμανία & Αλβανία: το νέο βιβλίο του Δημήτρη Π. Κρανιώτη


Το βιβλίο με ποιήματα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη μεταφρασμένα στα αλβανικά κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο Rawex Coms με πρωτοβουλία του περιοδικού Albanezul (ISSN : 1221-6925) του Πολιτιστικού Συλλόγου των Αλβανών της Ρουμανίας

ISBN: 978-606-8231-06-8

Βουκουρέστι (Ρουμανία) 2010


Τον Οκτώβριο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις RawexComs στη Ρουμανία και στην Αλβανία η έβδομη ποιητική συλλογή του Δημήτρη Π. Κρανιώτη με τίτλο "Iluzione" (Ψευδαισθήσεις). Το βιβλίο εκδόθηκε στο Βουκουρέστι με πρωτοβουλία του περιοδικού "Albanezul" του Πολιτιστικού Συλλόγου των Αλβανών της Ρουμανίας.

Είναι μία έκδοση 100 σελίδων με επιλεγμένα ποιήματα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη από τις προηγούμενες ποιητικές συλλογές μεταφρασμένα στα Αλβανικά από τον Baki Ymeri . Τα ποιήματα (με μεταφρασμένους τους τίτλους τους και στα Ρουμάνικα) είναι χωρισμένα σε 3 ενότητες: "Μονολεκτικά Ενδύματα" , "Φύλλα Φωνήεντα" και "Τα μην και τα μηδέν".

Σχετικά Links:
http://www.voal-online.ch/index.php?mod=article&cat=ARTKULTUR%C3%8B&article=9320
http://www.zemrashqiptare.net/article/ArtKulture/17673/
http://www.gazetakritika.net/Forumi/index.php?itemid=3277
http://www.impactdb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=68:poezie-greac-dimitris-p-kraniotis&catid=3:cultural&Itemid=5
http://bord.gazetakritika.net/diskutim//index.php?action=vthread&forum=4&topic=269
http://www.zemrashqiptare.net/article/ArtKulture/16542/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στο περιοδικό "Αναλυτικόν"

Το ανέκδοτο ποίημα "Γραβάτα Δημοσίας Αιδούς" του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη δημοσιεύθηκε στο λογοτεχνικό περιοδικό "Αναλυτικόν".
Το σχετικό link:http://analyticon.gr/dimiourgiki-grafi/dimitris-p-kraniotis-gravata-dimosias-edous/

Ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στο περιοδικό "Σοδειά"

Το ανέκδοτο ποίημα "Υψικάμινος" του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη δημοσιεύθηκε στο 15ο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού "Σοδειά(Τρίμηνη Περιοδική Συγκομιδή Γραμμάτων και Τεχνών). 


Διαβάστε το 15ο τεύχος (Μάρτιος-Μάιος 2013) του περιοδικού με το ποίημα "Υψικάμινος" του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στη σελίδα 29 στο link:  "Σοδειά"

Σχετικό link στην ιστοσελίδα του περιοδικού: Σοδειά

"Foglie vocali" [Φύλλα φωνήεντα] στην Ιταλία: το νέο βιβλίο του Δημήτρη Π. Κρανιώτη

Εκδόθηκε και κυκλοφόρησε στην Ιταλία η νέα ποιητική συλλογή του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη "Foglie vocali" (Φύλλα φωνήεντα) από τις εκδόσεις "PluriversumEdizioni" με ποιήματά του μεταφρασμένα στα ιταλικά.


Το βιβλίο επιμελήθηκε ο εκδότης Antonio Di Bartolomeo, τη μετάφραση των ποιημάτων από τα γαλλικά στα ιταλικά έκανε η Anna Capella και τον πρόλογο έγραψε ο Marino Monti.


Το βιβλίο του Δημήτρη Π. Κρανιώτη θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στις 15 Δεκεμβρίου 2017 σε εκδήλωση του εκδοτικού οίκου στην πόλη Ferrara (Φερράρα) της Ιταλίας. Πρόκειται για την 8η ποιητική συλλογή που εξέδωσε ο Λαρισαίος ποιητής και συνολικά το 9ο βιβλίο του σε Ελλάδα κι εξωτερικό (καθώς εξέδωσε και μια αγγλόφωνη ποιητική ανθολογία το 2011).Το νέο βιβλίο "Foglie vocali" tου Δημ. Π. Κρανιώτη στην επίσημη ιστοσελίδα των εκδόσεων "Pluriversum Edizioni": http://www.pluriversumedizioni.it/prodotto/foglie-vocali/