Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτώβριος, 2010

"Iluzione" [Ψευδαισθήσεις] σε Ρουμανία & Αλβανία: το νέο βιβλίο του Δημήτρη Π. Κρανιώτη

Το βιβλίο με ποιήματα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη μεταφρασμένα στα αλβανικά κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο Rawex Coms με πρωτοβουλία του περιοδικού Albanezul ( ISSN : 1221-6925) του Πολιτιστικού Συλλόγου των Αλβανών της Ρουμανίας ISBN: 978-606-8231-06-8 Βουκουρέστι (Ρουμανία) 2010 Τον Οκτώβριο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις RawexComs στη Ρουμανία και στην Αλβανία η έβδομη ποιητική συλλογή του Δημήτρη Π. Κρανιώτη με τίτλο "Iluzione" (Ψευδαισθήσεις). Το βιβλίο εκδόθηκε στο Βουκουρέστι με πρωτοβουλία του περιοδικού "Albanezul" του Πολιτιστικού Συλλόγου των Αλβανών της Ρουμανίας. Είναι μία έκδοση 100 σελίδων με επιλεγμένα ποιήματα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη από τις προηγούμενες ποιητικές συλλογές μεταφρασμένα στα Αλβανικά από τον Baki Ymeri . Τα ποιήματα (με μεταφρασμένους τους τίτλους τους και στα Ρουμάνικα) είναι χωρισμένα σε 3 ενότητες: " Μονολεκτικά Ενδύματα" , "Φύλλα Φωνήεντα" και "Τα μην και τα μηδέν". Σχετικά Links:

Ο Δήμος Ευρυμενών απένειμε τιμητική πλακέτα στον Δημήτρη Π. Κρανιώτη

Τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στην Ποίηση απένειμε στον ποιητή και γιατρό Δημήτρη Π. Κρανιώτη ο Δήμος Ευρυμενών (Λάρισας), μετά από απόφαση του Δημοτικού Συβουλίου. Η απονομή έγινε από το Δήμαρχο Ευρυμενών Δημήτρη Τσιτσέ το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010 στην τελετή έναρξης της 19ης Γιορτής Κάστανου στην Καρίτσα Λάρισας . Ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης κατάγεται από το Στόμιο, έδρα του Δήμου Ευρυμενών, όπου μεγάλωσε κι έζησε μέχρι την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο.

Παρουσιάστηκε στη Λάρισα με επιτυχία η ποιητική συλλογή "Ενδόγραμμα" του Δημήτρη Π. Κρανιώτη

Παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία η ποιητική συλλογή " Ενδόγραμμα " του Λαρισαίου ποιητή Δημήτρη Π. Κρανιώτη , ιατρού ειδικού παθολόγου, μέλους της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, αντιπροέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κι αντιπροέδρου της Ένωσης Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 20.00 μ.μ. και τίμησε με την παρουσία του τον βραβευμένο ποιητή Δημήτρη Π. Κρανιώτη, ο οποίος ως Πρόεδρος του 22ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ποιητών, εκλεγμένος στις Η.Π.Α. από τη Διεθνή Ένωση Τιμημένων Ποιητών U.P.L.I., θα διοργανώσει στη Λάρισα από 29 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου 2011 (για πρώτη φορά στην Ελλάδα) το σημαντικό αυτό πολιτιστικό γεγονός. Σχετικά links: Εφημερίδα "Ελευθερία" Λάρισας Artfools VivlioLatreia Θεσσαλικά Νέα Εφημερίδα "Ημερήσιος Κήρυκας" Λάρισας (σελ. 16) Εφημερίδα "Ελευθερία" Λάρισας (σελ. 7) Εθνικό Κέντρο Βιβ