Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ποιήτρια Ολυμπία Καράγιωργα (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών 2010) για τον Δημήτρη Π. Κρανιώτη


Ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης και η Ολυμπία Καράγιωργα στο 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών (Λάρισα 2011)
    
    Η βραβευμένη ποιήτρια από την Ακαδημία Αθηνών Ολυμπία Καράγιωργα, η οποία τιμήθηκε  με το κορυφαίο Μεσογειακό Βραβείο Ποίησης «Όμηρος»  στο 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών (Λάρισα 2011) σε άρθρο της με τίτλο «22o  Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών στη Λάρισα - Μια Δυνατή Ελπίδα» (που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Παναιγύπτια" του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων και στην μηνιαία εφημερίδα «Λεριακά Νέα» της Πανελλήνιας Ένωσης Λερίων), έγραψε για το Λαρισαίο ποιητή και γιατρό Δημήτρη Π. Κρανιώτη, Πρόεδρο του 22ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ποιητών και Ιδρυτή του Μεσογειακού Φεστιβάλ Ποίησης:

   « Το Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών εφέτος για πρώτη φορά έγινε στην Ελλάδα, στην πόλη της Λάρισας.
    Αυτό, χάρη στον ποιητή - γιατρό Δημήτρη Π. Κρανιώτη. Αυτό που κατάφερε ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης ήταν ένας άθλος: έφερε μαζί 205 ποιητές και ποιήτριες από 65 χώρες! Και ξεκίνησε και το «Μεσογειακό Φεστιβάλ Ποίησης».
    Ένας ιδιαίτερος Έλληνας. Από εκείνους που κατάφεραν να έχουν ακόμα ιδανικά, να τολμούν, και να καταφέρνουν να τα υλοποιήσουν. Από εκείνους που τόσο έχει ανάγκη η Ελλάδα σήμερα.
    Από κείνους που θα ξεκινήσει η καινούργια, ολόφωτη Ελλάδα πια.»

    Η Ολυμπία Καράγιωργα έκλεισε το άρθρο της με το ποίημα «Στο νεκρό ποιητή της αφάνειας» του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού γράφοντας:
      «Στον Δημήτρη Π. Κρανιώτη, σαν φόρο τιμής αφιερώνομε τον χώρο που ακολουθεί γι' αυτό το ποίημά του.
        Ένα ποίημα συμπόνοιας.
       Ένα ποίημα πέρα απ' τον Εαυτό.»  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στο περιοδικό "Αναλυτικόν"

Το ανέκδοτο ποίημα "Γραβάτα Δημοσίας Αιδούς" του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη δημοσιεύθηκε στο λογοτεχνικό περιοδικό "Αναλυτικόν".
Το σχετικό link:http://analyticon.gr/dimiourgiki-grafi/dimitris-p-kraniotis-gravata-dimosias-edous/

Ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στο περιοδικό "Σοδειά"

Το ανέκδοτο ποίημα "Υψικάμινος" του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη δημοσιεύθηκε στο 15ο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού "Σοδειά(Τρίμηνη Περιοδική Συγκομιδή Γραμμάτων και Τεχνών). 


Διαβάστε το 15ο τεύχος (Μάρτιος-Μάιος 2013) του περιοδικού με το ποίημα "Υψικάμινος" του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στη σελίδα 29 στο link:  "Σοδειά"

Σχετικό link στην ιστοσελίδα του περιοδικού: Σοδειά

"Foglie vocali" [Φύλλα φωνήεντα] στην Ιταλία: το νέο βιβλίο του Δημήτρη Π. Κρανιώτη

Εκδόθηκε και κυκλοφόρησε στην Ιταλία η νέα ποιητική συλλογή του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη "Foglie vocali" (Φύλλα φωνήεντα) από τις εκδόσεις "PluriversumEdizioni" με ποιήματά του μεταφρασμένα στα ιταλικά.


Το βιβλίο επιμελήθηκε ο εκδότης Antonio Di Bartolomeo, τη μετάφραση των ποιημάτων από τα γαλλικά στα ιταλικά έκανε η Anna Capella και τον πρόλογο έγραψε ο Marino Monti.


Το βιβλίο του Δημήτρη Π. Κρανιώτη θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στις 15 Δεκεμβρίου 2017 σε εκδήλωση του εκδοτικού οίκου στην πόλη Ferrara (Φερράρα) της Ιταλίας. Πρόκειται για την 8η ποιητική συλλογή που εξέδωσε ο Λαρισαίος ποιητής και συνολικά το 9ο βιβλίο του σε Ελλάδα κι εξωτερικό (καθώς εξέδωσε και μια αγγλόφωνη ποιητική ανθολογία το 2011).Το νέο βιβλίο "Foglie vocali" tου Δημ. Π. Κρανιώτη στην επίσημη ιστοσελίδα των εκδόσεων "Pluriversum Edizioni": http://www.pluriversumedizioni.it/prodotto/foglie-vocali/