Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βραβεύτηκε στις ΗΠΑ με το "Golden Seal Book Award" o ποιητής Δημήτρης Π. Κρανιώτης


Ο αναπλ. Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σαν Φρανσίσκο παρέλαβε  (εκ μέρους του Έλληνα ποιητή) το "Golden Seal Book Award" 2011 
   
     Με το βραβείο «Golden Seal Award» στις ΗΠΑ τιμήθηκε ο Λαρισαίος ποιητής και γιατρός Δημήτρης Π. Κρανιώτης από την Διεθνή Πρεσβεία Καλλιτεχνών (Artists Embassy International) για την ανθολογία «World Poetry 2011» του 22ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ποιητών (που διοργανώθηκε φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λάρισα). Ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης, Πρόεδρος του 22ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ποιητών επιμελήθηκε την έκδοση της ανθολογίας «World Poetry 2011», η οποία περιλαμβάνει  205 ποιητές από 65 χώρες του κόσμου.

      
     Η επίσημη τελετή βράβευσης του Δημήτρη Π. Κρανιώτη έγινε στο “Dancing Poetry Festival” του Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ το Σεπτέμβριο του 2011. Το βραβείο παρέλαβε (εκ μέρους του Έλληνα ποιητή), από την Πρόεδρο της Artists Embassy International (ΑΕΙ) Natica Angilly  ο αναπληρωτής Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σαν Φρανσίσκο κ. Μάριος Μπελιμπασάκης. Την ανακοίνωση του βραβείου έκανε η Πρόεδρος της Επιτροπής του Βραβείου η Laureate Ποιήτρια της Alameda Mary Rudge. 


   Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το “Dancing Poetry Festival” ξεκίνησε τιμώντας την Ελλάδα (η οποία φιλοξένησε το φετινό Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών) με την παρουσίαση χορογραφημένου του ποιήματος «Στο Νεκρό Ποιητή της Αφάνειας» του Δημήτρη Π. Κρανιώτη.

            
Σχετικό link:
http://www.dancingpoetry.com/dpf2011winnersfestiv/dpf20111sthalf.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στο περιοδικό "Αναλυτικόν"

Το ανέκδοτο ποίημα "Γραβάτα Δημοσίας Αιδούς" του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη δημοσιεύθηκε στο λογοτεχνικό περιοδικό "Αναλυτικόν".
Το σχετικό link:http://analyticon.gr/dimiourgiki-grafi/dimitris-p-kraniotis-gravata-dimosias-edous/

Ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στο περιοδικό "Σοδειά"

Το ανέκδοτο ποίημα "Υψικάμινος" του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη δημοσιεύθηκε στο 15ο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού "Σοδειά(Τρίμηνη Περιοδική Συγκομιδή Γραμμάτων και Τεχνών). 


Διαβάστε το 15ο τεύχος (Μάρτιος-Μάιος 2013) του περιοδικού με το ποίημα "Υψικάμινος" του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στη σελίδα 29 στο link:  "Σοδειά"

Σχετικό link στην ιστοσελίδα του περιοδικού: Σοδειά

"Γραβάτα Δημοσίας Αιδούς": προδημοσίευση (e-book) του Δημήτρη Π. Κρανιώτη

Κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο σε μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου η προδημοσίευση 15 ανέκδοτων ποιημάτων από τη νέα ποιητική συλλογή "Γραβάτα Δημοσίας Αιδούς"του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη που θα κυκλοφορήσει προσεχώς.
Διαβάστε ελεύθερα το e-book  "Γραβάτα Δημοσίας Αιδούς" του Δημήτρη Π. Κρανιώτη σε επιμέλεια Γιώργου Πολυμενάκου από το "Texni.org": http://texni.net/literature/item/87-gravata-dimosias-aidoys 
Σχετικά links: Ιδεόστατο Biblioasi Λογοτεχνικές και Εκπαιδευτικές Αναφορές