Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κριτικές: "Πήλινα Πρόσωπα" (1)

Αποσπάσματα από κριτικές για την ποιητική συλλογή "Πήλινα Πρόσωπα" (1992) του Δημήτρη Π. Κρανιώτη:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (τ. Πρόεδρος Δημοκρατίας):
«Ιδιαιτέρως σας συγχαίρω για την ποιητική σας συλλογή "Πήλινα Πρόσωπα".»

ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ (τ. Πρόεδρος Δημοκρατίας ) :
«Η ειλικρίνεια και η απλότης χαρακτηρίζει και αυτή τη συλλογή σας. Σας συγχαίρω.»

ΙΩΑΝΝΑ Κ. ΤΣΑΤΣΟΥ:
«Διάβασα με ενδιαφέρον τα ποιήματά σας και σας συγχαίρω

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΤΣΑΞΗΣ (Πρόεδρος Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών):
«Η γραφή σας αξίζει να διαβαστεί. Ο στίχος σας λυρικός αλλά και στοχαστικός έχει πάντα κάποιο «μήνυμα», όχι απαραίτητα εγκεφαλικό αλλά πάντα ανθρώπινο που συγκινεί και «ζεσταίνει» -δεν βρίσκω πιο κατάλληλη λέξη- το ύφος σας είναι προσωπικό και δεν «θυμίζει» άλλη ποίηση, όπως συμβαίνει –χωρίς τούτο να το θεωρώ επιλήψιμο- με άλλες γραφές. Το σημειώνω αυτό, γιατί δείχνει μια δύναμη στον έντεχνο λόγο, που ασφαλώς μπορεί να εξελιχθεί και να δώσει πολλά στη σύγχρονη λογοτεχνία μας.»

ΠΟΠΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ-ΣΦΑΛΑΓΚΑΚΟΥ (Πρόεδρος Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος):
«Οι στίχοι σου έχουν ευαισθησία και ειλικρίνεια, είναι απλοί κι ανθρώπινοι, ζεστοί… Εκφράζουν την υπαρξιακή αγωνία του ανθρώπου μαζί μ’ ένα βαθύ παράπονο. Μ’ αρέσει το λιτό, κοφτό ύφος σου, με τη πικρόστυφη γεύση. Ο επιγραμματισμός σου με τα συμπυκνωμένα νοήματα. Μια αράδα που κρύβει τόσα πολλά… Κι η θλίψη που κρύβεται πίσω από έναν διάφανο συμβολισμό. Συγχαρητήρια εγκάρδια για τα ποιήματα κι ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συγκίνηση που μου χαρίσατε!»

ΤΑΚΗΣ ΝΑΤΣΟΥΛΗΣ (Εφημερίδα «Ελεύθερος» Αθήνας, 17/11/1992):
«Με δικαίωσε! Εύγε σου Δημήτρη Κρανιώτη… Είσαι μια γνήσια ποιητική συνείδηση, φύσει ανήσυχη, με λιτή φραστική επιμέλεια, πολύπλευρη σκέψη που κινείται περίτεχνα… Ο τόνος της φωνής σου, απλός, καθάριος, και ξάστερος, πουθενά δεν σε αφήνει αδιάφορο… Ο ανόθευτος στίχος σου, με συναίσθημα ευθύνης, αποζητά να ηρεμήσει την όποια ταραγμένη συνείδηση. Αδιαφιλονίκητα, σου αναγνωρίζουμε την πνευματική προσφορά

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ (Περιοδικό «Νουμάς» Πύργου Ηλείας, τεύχ. 14):
«Τα "Πήλινα Πρόσωπα" του Δημήτρη Π. Κρανιώτη, είναι ποιήματα που γράφτηκαν στο κλίμα της εσωτερικής αγωνίας και αναζήτησης. Ο στίχος του είναι ανθρώπινος, ουσιαστικός και μεταποιεί τα συναισθήματα σε καταστάσεις ζωής. Η έμπνευσή του είναι πηγαία και πειθαρχημένη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στο περιοδικό "Αναλυτικόν"

Το ανέκδοτο ποίημα "Γραβάτα Δημοσίας Αιδούς" του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη δημοσιεύθηκε στο λογοτεχνικό περιοδικό "Αναλυτικόν".
Το σχετικό link:http://analyticon.gr/dimiourgiki-grafi/dimitris-p-kraniotis-gravata-dimosias-edous/

Ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στο περιοδικό "Σοδειά"

Το ανέκδοτο ποίημα "Υψικάμινος" του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη δημοσιεύθηκε στο 15ο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού "Σοδειά(Τρίμηνη Περιοδική Συγκομιδή Γραμμάτων και Τεχνών). 


Διαβάστε το 15ο τεύχος (Μάρτιος-Μάιος 2013) του περιοδικού με το ποίημα "Υψικάμινος" του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στη σελίδα 29 στο link:  "Σοδειά"

Σχετικό link στην ιστοσελίδα του περιοδικού: Σοδειά

"Γραβάτα Δημοσίας Αιδούς": προδημοσίευση (e-book) του Δημήτρη Π. Κρανιώτη

Κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο σε μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου η προδημοσίευση 15 ανέκδοτων ποιημάτων από τη νέα ποιητική συλλογή "Γραβάτα Δημοσίας Αιδούς"του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη που θα κυκλοφορήσει προσεχώς.
Διαβάστε ελεύθερα το e-book  "Γραβάτα Δημοσίας Αιδούς" του Δημήτρη Π. Κρανιώτη σε επιμέλεια Γιώργου Πολυμενάκου από το "Texni.org": http://texni.net/literature/item/87-gravata-dimosias-aidoys 
Σχετικά links: Ιδεόστατο Biblioasi Λογοτεχνικές και Εκπαιδευτικές Αναφορές