Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Muses Prize 2005" και "Πρόσωπο της Χρονιάς 2006" στις Η.Π.Α. ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης

"Πρόσωπο της Χρονιάς 2006" στις Η.Π.Α.
Για πρώτη φορά ποιητής εκτός των Η.Π.Α. νικητής του ποιητικού βραβείου "Muses Prize"
"Καλύτερο Πολύγλωσσο Ποιητικό Βιβλίο της Χρονιάς 2005" η "Νοητή Γραμμή"

Νέες σημαντικές διακρίσεις στις Η.Π.Α. για τον Λαρισαίο ποιητή Δημήτρη Π. Κρανιώτη, ιατρό ειδικό Παθολόγο.

Το Αμερικάνικο Βιογραφικό Ινστιτούτο τον ανακήρυξε ως «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το 2006, βραβεύοντάς τον με το Μετάλλιο «Man of the Year» και συμπεριλαμβάνοντάς τον σε μια ειδική έκδοση «Men of the Year 1990-2006» με τα Πρόσωπα της Χρονιάς από το 1990 έως σήμερα.

Επίσης στις Η.Π.Α. ανακοινώθηκε ότι του απονέμεται το ποιητικό βραβείο «Muses Prize» στις Η.Π.Α. για την «Καλύτερη Πολύγλωσσο Ποιητικό Βιβλίο της Χρονιάς 2005» (Best Multilingual Poetry Book of Year 2005) για το τελευταίο βιβλίο του «Νοητή Γραμμή», το οποίο περιέχει ποιήματά του στα Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά.
Να τονισθεί ότι για πρώτη φορά ποιητής εκτός των Η.Π.Α. κερδίζει το ποιητικό βραβείο "Muses Prize".

Τέλος να σημειωθεί ότι φέτος ο Δημήτρης Κρανιώτης ήταν για 2η συνεχή χρονιά υποψήφιος «Ποιητής της Χρονιάς» στις Η.Π.Α. από τη Διεθνή Εταιρεία Ποιητών (ISP), η οποία τον βράβευσε στο συνέδριό της στο Λας Βέγκας με το «International Poet of Merit Award» με ειδικό Κρυστάλλινο Βραβείο και Μετάλλιο για την προσφορά του στην Ποίηση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Σχετικά links:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στο περιοδικό "Αναλυτικόν"

Το ανέκδοτο ποίημα "Γραβάτα Δημοσίας Αιδούς" του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη δημοσιεύθηκε στο λογοτεχνικό περιοδικό "Αναλυτικόν".
Το σχετικό link:http://analyticon.gr/dimiourgiki-grafi/dimitris-p-kraniotis-gravata-dimosias-edous/

Ποίημα του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στο περιοδικό "Σοδειά"

Το ανέκδοτο ποίημα "Υψικάμινος" του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη δημοσιεύθηκε στο 15ο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού "Σοδειά(Τρίμηνη Περιοδική Συγκομιδή Γραμμάτων και Τεχνών). 


Διαβάστε το 15ο τεύχος (Μάρτιος-Μάιος 2013) του περιοδικού με το ποίημα "Υψικάμινος" του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στη σελίδα 29 στο link:  "Σοδειά"

Σχετικό link στην ιστοσελίδα του περιοδικού: Σοδειά

"Foglie vocali" [Φύλλα φωνήεντα] στην Ιταλία: το νέο βιβλίο του Δημήτρη Π. Κρανιώτη

Εκδόθηκε και κυκλοφόρησε στην Ιταλία η νέα ποιητική συλλογή του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη "Foglie vocali" (Φύλλα φωνήεντα) από τις εκδόσεις "PluriversumEdizioni" με ποιήματά του μεταφρασμένα στα ιταλικά.


Το βιβλίο επιμελήθηκε ο εκδότης Antonio Di Bartolomeo, τη μετάφραση των ποιημάτων από τα γαλλικά στα ιταλικά έκανε η Anna Capella και τον πρόλογο έγραψε ο Marino Monti.


Το βιβλίο του Δημήτρη Π. Κρανιώτη θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στις 15 Δεκεμβρίου 2017 σε εκδήλωση του εκδοτικού οίκου στην πόλη Ferrara (Φερράρα) της Ιταλίας. Πρόκειται για την 8η ποιητική συλλογή που εξέδωσε ο Λαρισαίος ποιητής και συνολικά το 9ο βιβλίο του σε Ελλάδα κι εξωτερικό (καθώς εξέδωσε και μια αγγλόφωνη ποιητική ανθολογία το 2011).Το νέο βιβλίο "Foglie vocali" tου Δημ. Π. Κρανιώτη στην επίσημη ιστοσελίδα των εκδόσεων "Pluriversum Edizioni": http://www.pluriversumedizioni.it/prodotto/foglie-vocali/